Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 15., szombat

Lassítok...

   Elhatároztam, hogy nekifogok egy bejegyzésnek. Nincs bennem semmi lázas mondanivaló, inkább biztatom magam, hogy ne árválkodjon ez a blog IS üresen. Már csak magam előtt is állnom kell az elkötelezettséget, melyet anyanyelvemmel szemben vállaltam immár 9 éve. 
   Minden elismerésem azoké, akik továbbra is hűségesen megírják naponta, kétnaponta, esetleg hetente a posztjukat, ahogyan a kertjét locsolja az ember. Hogy ki ne száradjon.
   Az írás vágya megvan, de a motiváció hibádzik. Az is lehet, hogy csak a blog műfajának lassú kihalásáról van szó. Nem söpri-e el az egyre gyorsuló ritmus, mely szerint már a Facebook is elavulóban van? Éljen a szuperszonikus gyorsaság, a szemvillanásnyi felszínesség.
   Nem először teszem fel magamban a kérdést. A válasz pedig a növekvő vágy, hogy leszálljak a ringlispilről, letelepedjek a megtalált nyugalom ölébe, s gyönyörködjek a mozdulatlan pillanatban.
   Hűvösödik, de még itt a nyár. Ismét átléptem egy határt: hívtam valakit a kert renbehozatalára. Mióta itt lakom (28 éve), először fordult elő, hogy nem én végeztem el, de a gaz nagyon ellepte a virágágyásokat, és mostani formám nem teszi lehetővé, hogy elbánjak vele. Talán egyszer még... Mindennek van kezdete, ami többnyire egybeesik egy másik periódus végével. Esetleg fordítva... 
   A Kulturális Örökség napjait éljük, melyet  -  több mint 30 éve  -  Jack Lang (Mitterrand  szocialista kormányainak kulturális minisztere volt több, mint 10 évig) 1984-ben rendezett meg először, s mely elterjedt azóta egész Európára. Ennek keretében holnap d.u. kis barokk hangversenyt nézek meg néhány barátnőmmel. Előtte Anne uzsonnával vár bennünket a kertjében. 
    

8 megjegyzés:

  1. Nagyon nehéz mindenféle fizikai munka nekünk is. A férjem éppen most kivágott jó ötven négyzetméter málnát, mert kinőtt belőle egy rakás bodza és az embermagasságú csalán. Majdnem megsirattam az érőfélben levő másodtermést. Régebben tudtam gyommentesíteni, slauggal locsolni, füvet nyírni. Sorra megszabadulunk a kötelező gyakorlatoktól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, a málnásotok majdnem akkora volt, mint az én egész kertem! Nem kis munka lehetett a férjednek!

      Törlés
    2. Rózsa, ez a szomorú igazság. Jó, hogy találtál segítséget a kerti munkához.

      Törlés
    3. Klári, sokat tétováztam, mint mindig (Mérleg!), végül egyik ismerősöm elhozta a férjét, akinek volt éppen ideje. Csakhogy: a virágokhoz SEMMIT sem értett! Még a levendulát, a mentát is gaznak nézte! Egyenként kellett elmagyarázni neki, mit húzhat ki, mit nem!... Bevallotta, hogy szívesebben megjavitja a villanyt, vagy bármit a házban! De legalább jól megnevettetett...

      Törlés
    4. Te jó ég! Nem gondoltam, hogy ilyen balkezes segítőt találtál. Legalább a fűnyírót megjavította?

      Törlés
    5. Én is nagyon meglepődtem először (a fia épp nem ért rá: ő a kertész) Szerencsére a fűnyíró épségben maradt, pedig úgy dolgozott, akár egy bulldózer!

      Törlés
    6. Látod, milyen rosszmájú lettem. Pedig nem érdemli meg a jószándék,hogy kifigurázzák.

      Törlés
    7. Kertészet terén tényleg kétbalkezes volt! Utána jól elbeszélgettünk, míg a feleségére vártunk majd egy órát.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...