Keresés ebben a blogban

2024. május 26., vasárnap

Egy mozgalmas hét, ahol minden jó, ha a vége jó!...

    Franciaországban ma van Anyák napja. Az ég nem ünnepli a szürke felhők alatt, a terasz még nedves az éjszakai esőtől. A gyerekek nem tudtak eljönni, sajnálom, de megleszek egyedül, már megszokhattam ennyi év alatt... 

   Tegnap megfőztem a borjúragut, kész a heti menü, nem lesz vele gond, csak a körítést kell majd variálni. A pénteki program igen zsúfolt volt, mert éppen az 5 óra felé nálam kezdődő összejövetelhez olvasgattam, amikor az autójavító felhívott, hogy kész az autóm, mehetek érte. Lelkem mélyén gyanítom, hogy szerepe volt ebben a néhány elkeseredett telefonnak is, melyet a biztosítóhoz és a szakértőhöz menesztettem, azzal fenyegetőzve, hogy elviszem az autót máshova, ha a három hetes várakozást is átlépi... Igy hát gyorsan el is vitt az egyik barátnőm a javítóig  -  félbehagyva az esti összejövetelhez a készülő süteményt! 

   Az említett délutáni gyűlés után gyorsan el kellett mennem, mert 20 órára egy irodalmi estre voltunk hivatalosak Murielhez. Egy északabbra lakó költő barátját hívta meg, hogy megismertesse velünk számos megjelent verseskötetét. Kb. 20-an jöttünk össze M. hangulatos, emlékekkel teli házában, melynek legkisebb négyzetcentimétere is képekkel, könyvekkel, tárgyakkal van betöltve. A meghívott költő egy házaspár társaságában jó 200 km-t autózott idáig (s éjfél után ugyanannyit vissza!), de azt hiszem, nem bánták meg, mert az est szokás szerint nagyon meleg, közvetlen hangulatú volt : egy-két résztvevő saját műveiből olvasott fel a témához ("generációk lánca"), majd megosztottuk a hozott finomságokat, élénk beszélgetések közepette. A késői óra ellenére feldobott hangulatban tettem le E. barátnőmet a házuk előtt, s bár ő maga inkább korai lefekvéshez van szokva, másnap bevallotta, hogy rég nem aludt ilyen jót!

   Ezzel még nem lett vége a programoknak, mert másnap, szombat este felé egy színházi bemutatóra voltunk hivatalosak egy tőlünk 20 km-nyire levő faluba : társulatunk egyik tagja (civilben rendőr(nő), de sokrétű érdeklődése számos egyéb irányba is vonzza) írt egy darabot, melyet ő maga vitt színre a falu lakosaiból verbuvált műkedvelő színjátszókkal, sok-sok munkával és meglehetős sikerrel!

   Ma pedig pihenésre, írogatásra szánom a napot, s ha sikerül, kiteszem a zöld napernyőt is a teraszra, hátha nem mos el bennünket az eső!...

6 megjegyzés:

  1. Sounds good.

    Thanks for yout blog. I don't celebrate Mother's Day myself, even though I have children. My Mother's Day moments are the golden little moments scattered throughout the year.

    I hope the rain isn't too bad over there. It is here, and there's thunder as well. I wish you a peaceful Sunday with time for true rest and reflection.

    Aritha
    https://momentsfrozentime.blogspot.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aritha, eltelt ez a nap is, egyedül és csendesen: legtöbb ismerősöm családban ünnepelt...

      Törlés
  2. Remélem, hogy tudtál pihenni és írni vasárnap a zöld napernyő alatt. Olyan jó lehet így tölteni egy napot.
    Jó, hogy kész az autód. Sajnos, sok kellemetlenséggel és bosszúsággal járt, de legalább tudod újra használni.
    Mint mindig, most is örömmel olvastam a programjaidról.
    Nekem is volt egy szép találkozóm. Ölbe vehettem tegnap M. fiatalabbik fiának az 5 napos kisfiát. Csodálatos érzés volt.:)
    Minden jót kívánok neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, hiányzol a virtuális reggeli "postaláda" nyitásakor! De amit a pár napos kisbaba karjaidba vételekor érzett emóciókról írsz, átéreztem!
      A zöld napernyőt, sajnos, vissza kellett pakolnom a kis kalyibába a teraszon : a futó záporok egymást követik!

      Törlés
  3. Névtelen28/5/24 13:13

    Drága Rózsa, anyák napja, belül, a szívünkben minden nap az. A "gyerekek" még aktív életében nem mindig tudnak az adott ünnepnapon eljönni. Skype-on, telefonon beszéltünk mi is idén, most így alakult. De utólag is jólesik az unokák kis rajzait megkapni. Anyukájuk (menyem, de a szót nem szeretem.) egy kis képet készitett, szív, gombokból, azzal a szöveggel : A mama olyan mint a gomb. Egyszerűen összetartja a dolgokat! Virtuálisan meg is kaptam Anyák napján, később pedig ténylegesen a kezembe is.
    A programjaidat mindig csak csodálom! Remek társasági és kulturális életet élsz, fáradhatatlan energiával.
    (A mi foglalaltosságunk is sűrű manapság, de itt off lenne beszámolnom, majd FB-üzenetben írok)
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a telefonhívás maradt, kedves E., de nem vagyok telhetetlen, ha másra nincs lehetőség. Majd behozzuk a nyári két hétben, melyet Mindszenten töltenénk, Lucie unokám érettségi vizsgái után, ami júl. 3-án ér véget.
      Nagyon kedves a menyed gesztusa, és a legkisebb kétségem sincs, hogy megérdemled!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...