Keresés ebben a blogban

2014. május 29., csütörtök

Megnyitók hónapja

   Az Arras-i megnyitóra (május 15-én volt) elfelejtettem elvinni a fényképezőgépemet... Tegnap Muriel átadott néhány fotót, melyet akkor este készített kis gépével. Ebből teszek fel néhányat ízelitőül. Ne ijedjetek meg, ha megláttok: pont előtte napon "kopasztott meg" a fodrász, akivel kicsit "elszaladt az olló"! De majdcsak kinő hamarosan.
   Tegnap este megtörtént a csoportos tárlatunk megnyitója is, ezúttal Valenciennes-ben. A szokásos hangulat: 2 óra ácsorgás, ünnepélyes, szerencsére rövid beszédek, majd tálcák és poharak egyensúlyozása a kb. 120-150 látogató és a több mint száz kép és kisplasztika között. Június 10-ig leszünk nyitva, minden délután. Ami azt is jelenti, hogy felváltva látjuk el az ügyeletet. Igy aztán bőven nyílik alkalom, hogy egymással és a látogatókkal is elbeszélgessünk.
   Szokásom szerint ilyenkor viszek magammal papírt, tust, tollat, krétát, hogy ne múlassam tétlenül az időt. Viszem a "naplómat" is, mert a tömeg magányában sokszor megszáll az ihlet, mintegy védőburkot képezve körém. A rajzolással is így van a nyilvános közegben: néha észre sem veszem, hogy előttem, mögöttem áll valaki és nézi, hogyan történnek a dolgok. Nem zavar egyáltalán, sőt, kérésre el is magyarázhatom. Gondolom, még a gyerekkori rajzkörök, bejárós vonatozások alatti rajzolgatások emléke él bennem. Különben én is előszeretettel bámulom, ha valaki más "alkot" a szemem láttára, mintegy bepillantást engedve a "mesterség" titkaiba...

(mindegyik foto Arras-ban készült)

16 megjegyzés:

  1. Jó végignézni a társaságot, a tárlatot. A beszámolód eszembe juttatta egy grafikus barátnőmet, ő pont ilyen felszabadultan rajzolt, amikor beszéd közben a papíron is előadta a terveit. Dolgozz még nagyon sokat, nagyon sokáig! Gratuálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Klári, köszönöm! Szeretem az eszmecseréket, a közvetlen hangú beszélgetéseket, szívesen ismerkedek mindenkivel, s hálás vagyok, hogy eljöttek - miattam!...

      Törlés
  2. Sok sikert.
    Újnál újabb képeket.
    szépeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Mick. A következő kiállításra lesz, ha addig élünk. Kell a "kötelező", különben szétaprózódok...

      Törlés
  3. jaj de örülök, már úgy vártam a kiállításodról valami hírt...
    :)
    Gratulálok
    és Nagyon jó hangulatúak a képek, szerintem szuperül sikerült a tárlat is,
    ja és a hajad nagyon tetszetős, nekem tetszik (mivel nekem is nekem szaladt az olló:))))de azért a kabátodat letehetted volna, nekem kicsit sok a sállal együtt, tudom, én is azt szoktam magam elé tartani, ha tudom, hogy fotóznak, meg a nagy ridiküljeimet,

    na, jó hónap ez a május, és kívánok szerencsés szép folytatást

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Katalin. Jól sejted, miért nem tettem le a kabátom, mely ápol s eltakar... Később sajnos letettem és azóta nem találom. Valószínűleg ott felejtettem valahol... Hacsak nem a gyerekeknél, másnap... Nem szeretem, ha fényképeznek.

      Törlés
    2. A kabát meglett?

      Törlés
    3. Igen! Két hét múlva hazaküldte a fiam: náluk hagytam másnap...

      Törlés
  4. Igyekszem behúzni a hasam, levegöt visszatartani, de az eredmény igy is szánalmas a képen. Nagyszabású tervek, ès fegyelem segit már csak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igy igaz! Nomeg a mindennapos mozgás: félóra séta egyfolytában... (az én koromban, min.) A házban "téblábolás" nem elég, persze.

      Törlés
  5. ha közelebb lennék, én is elmennék "megnézni"...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó lenne, ha mindannyian itt lehettetek volna!

      Törlés
    2. Névtelen3/6/14 08:15

      Majd egyszer talán a mesebeli tündér odaröpít mindünket?:) De jó is lenne!
      Örülök a sikerednek és leginkább örülök az örömödnek.
      Most azért picit pihensz a felújításig, ugye?
      (odaért az e-mailem?)
      rhumel

      Törlés
    3. Ideért, köszönöm, kedves E. Nagy örömmel merültem el benne, unokád gyönyörű...
      A pihenés még várat magára: naponta megyek "ügyelni" a kiállításra, jún. 10-ig...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...