Keresés ebben a blogban

2018. január 15., hétfő

Azután...?

   Ha minden jól megy, még két sugárkezelés van hátra a harmincból... December eleje óta mindennapos zarándoklásom ér véget (szombat, vasárnap és ünnepek kivételével) ezzel holnap. Szinte behúnyt szemmel is megtalálom az utat a -2 szintre, ahol csak mesterséges megvilágítás  -  és gondolom, kondícionált levegő  -  járja. A váróteremben (mely nem is terem, hanem nyitott tér TV-vel, magazinokkal és színes bőrfotelekkel, ivóvíz-adagolóval stb.) nem sokáig időzünk. A személyzet nyugodtan, precízen és gyorsan végzi a dolgát, szinte időveszteség nélkül. Futószalagon érkezünk a vetkőző-kabinokba, ahol megnyugtató és eléggé személytelen, diszkrét zene folydogál. Míg az egyiket kezelik, a másik felkészül a szomszéd kabinban, s így váltakozunk meglehetősen gyors ritmusban. A kezelés maga 10-15 percig tart. A megnyugtató mosoly sohasem hiányzik, neki köszönhetően embernek, s nemcsak páciensnek érezzük magunkat. "Tout va bien?" , vagyis: "Minden rendben?", majd felsegítenek a kemény és majdnem hideg műanyag lapra, melyet csak egy papírlap tesz "kényelmesebbé"...
   Azután? Ez már az új év zenéje... Ha azt mondják: "Meggyógyult", nehezen hiszem el. A rákkal szemben sohasem lehet gondtalan az ember. Évek óta megszoktam e hívatlan vendéget, mely akaratom ellenére befészkelte magát az életembe, a mindennapjaimba. Képes láthatatlanná tenni magát, de elfeledkezni róla képtelenség. Sőt, furcsa módon feléledne bennem a régi félelem ettől a talán legalattomosabb betegségtől, a rettegés, mely furcsa módon elmúlt, mihelyt a diagnózist kimondták: nem kellett már attól félnem, hogy "elkapom", hiszen "megvolt", sőt, gyógyító szándékú kezekbe kerültem, s nem egyedül kellett vele megbirkóznom... Milyen furcsa, érthetetlen is az emberi pszyché...

12 megjegyzés:

  1. Jaj istenem, kitartást!! OLyan egyedül érzi magát az ember a kórházakban, várótermekben, hát még így :(((((

    Tristan Bernard is ezt mondta, amit te, mikor elvitték a koncentrációs táborba: "Jusqu'à présent nous vivions dans l'angoisse, désormais, nous vivrons dans l'espoir."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tamko, ki tudja, mit hoz a jövő?... Őszintén szólva, nem is szeretném tudni. Egyik napot élem a másik után, mindegyikből igyekszem kihozni a lehetőségem maximumát, ami néha elég kevés... De minden vagyok, csak szomorú nem.

      Törlés
  2. Kedves Flóra egyet tudok, hogy nagyon-nagyon szorítok Neked, és rendben is lesznek a dolgaid, hiszen mindannyian megtettétek, és megteszitek a magatokét, és csakis a MEGGYÓGYULT szót fogod hallani!!!!!
    Sok-sok ölelés!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Andrea. Szeretnék kicsit jobb közérzetet, hogy a rám váró sok izgalmas dologba végre belefoghassak! Már ha csak ez megvalósul is, elégedett leszek a sorsommal!

      Törlés
  3. Bízom benne, hogy a műtét és a sugárkezelés együttesen megteszi a hatását és valóban gyógyulttá tesz. Szorítok nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Ági! Ennyi pozitív gondolat már csak segíthet rajtam! (néhányan imádkoznak is értem, amit én, a "hitetlen", nagy meghatódással fogadok...)

      Törlés
  4. Tanulságok levonására igen alkalmas hely a kórház, a klinika. Csak ne kellene élni szolgáltatásaikkal. Hasonló tapasztalatok érnek engem is. Ég áldjon, erősödjél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mick, neked is jobbulást kívánok! A kórházban egyszerre érzi az ember magát biztonságban és kiszolgáltatottan...

      Törlés
  5. Így igaz. Jó kívánságodat köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. Minden tiszteletem a bátorságodért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Györgyi, bár szerintem inkább csak "engedelmes" vagyok...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...