Keresés ebben a blogban

2019. január 1., kedd

Január elsejékre emlékezem...

   2019!... 
   Visszaemlékezem egy pillanatra az olyan fontosnak megélt 2000. január 1-re.
   Akkor már 4 éve tudtuk, hogy G. betegsége gyógyíthatatlan és nem öregszik meg soha. Két fontos és titkos kívánsága volt: megérni, hogy fiunk befejezze a tanulmányait és hogy ő maga is megérje az ezredfordulót. Mindig a jövőbe nézett, távol volt tőle bármiféle nosztalgia, mintha mindig is tudta volna, hogy az annyira vonzó jövőből kevés jut majd neki. 
   Párizsban töltöttük a nagyszabásúnak ígérkező eseményt, éjfélkor a Mars-mezőről néztük a tüzijátékot és az Eiffel-torony kivilágítását több ezer francia és külföldi turista pezsgőző társaságában. Akkoriban eszünkbe se jutott gyanakodva figyelni a körülöttünk önfeledten vigadozó, ölelkező embereket... 
   19 év telt el, akár egy pillanat. 52 éves voltam, jónéhány kilóval kevesebbet cipeltem és a térdem észre se vette, hogy kilométereket gyalogoltunk a hideg, havas éjszakában a metró felé. Velünk voltak a gyerekek 22 évesen (már akkor is ők szervezték a 8 személyes családi összejövetelt az albérletükben, bár még az unokák nélkül...). 






K
özhely a megállapítás, hogy éveink számával arányosan gyorsul az idő folyása. Két barátnőmmel szilvesztereztem tegnap este nálam: 65 - 71 - 79 évesek vagyunk. Egyikünk elvált, a másik kettő özvegy. 

Jó hangulatban telt a vacsora, elkészítettük a hozzávalókat. Rám a főétel (sörös csirkecomb sütőben, ha valaki kívánja a receptet, leírhatom, nagyon egyszerű) és a desszert esett (charlotte gesztenyekrémmel és rumos szirupban kicsit megpuhított körteszeletekkel), de volt előétel is... A hús és a desszert közötti szünetben társasjátékoztunk (Trivial Poursuit) A pezsgő mellett otthonról hozott vörös bort (Bock Villányi Merlot 2014) ittunk. 





Hozzáteszem, hogy a két barátnőm éjfél után fél 2 körül autózott haza egyedül, a legidősebb 20 km-nyire lakik tőlem... Fr.o-ban engedélyezett a 0,5 g/l alkoholszint a vezetéshez, ami mindig bizonytalan, mert sok tényezőtől függ. Igy kicsit szerencse kérdése is, hogy mit hoz a teszt, ha véletlenül megállítják a sofőrt. Ami engem illet, még nem próbáltam...
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...