Keresés ebben a blogban

2018. június 10., vasárnap

Kerti krónika


   2014-ben, amikor a terasz kész lett, öt kis csenevész bokrot ültettem eléje korlát helyett. Az eltelt 4 év alatt olyan terebélyesek lettek, hogy állandóan metszenem kell őket, hogy elférjenek egymás mellett. Kb. így néztek ki ültetés után: 


A középső bokor ilyen kicsi volt, amikor ide került, most meg már akkora, mint a fenti képen. Szinte minden helyre igényt tart. Mind az öt virágzik tavasztól felváltva, úgy, hogy állandóan gyönyörködhetek exkluzíve  valamelyikben. Úgy tűnik, ragaszkodnak az exkluzivitáshoz, így legalább nincs féltékenység! Ősszel alacsonyabbra nyesem őket, mert lassan nem látok el felettük a kert végéig...
   
   Gyönyörű a fenti képen pompázó "Ligustrum japonicum"  -  személyi igazolványa szerint, bár én csak Büdöskének hívom, mert átható illata nem túl kellemes: még az ablakot is becsukom előle estefelé... A méheket viszont rendkívüli módon vonzza, bódultan döngicsélnek benne.
   Kerti krónika lett a bejegyzésből így vasárnap délutan... Álmos, fülledt az idő, vihart jeleznek. Beszáradtak a ruhák. A szomszédasszonyomnak vittem egy tegnap este főtt csikecombot, valamint egy barátnőmmel csevegtem telefonon jó fél órát. Ennyi. De láttam a napot, ha fátyolosan is: nincs veszve minden...

2 megjegyzés:

  1. Névtelen14/6/18 08:45

    Gyönyörű szép ez a növény, mint egy pompázatos ruhájú tündér. :) Hercegnő is lehetne, de azon kívül, hogy elegáns, inkább mesebeli.
    (Csodálom is, hogy senki nem írt ide eddig ;)
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megálltál egy pillanatra, kedves E.! A bokor az idén virult ki először ilyen szépen, nem tudtam ellenállni, kellemetlen"illata" ellenére, ami ugyan a méheket megrészegíti!

      Talán azért nem reagált senki sem, mert túl sokat fecsegek a kertről, méretével ellentétes arányban... Különben is, mostanában meglehetős nyári passzivitás uralkodik a blogvilágban, bár van, akinek komoly oka van rá... Rájuk külön sokat gondolok.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...