Keresés ebben a blogban

2020. június 15., hétfő

Adrenalin

   Második hete vagyunk (majdnem teljesen) szabadok. A vendéglők nyitva, a mozik is nemsokára, kb. 1 hét múlva. Találkozhatunk szinte korlátlanul, még a franciák számára nélkülözhetetlen tüntetéseket is engedélyezik, kb. ötezer főig, de ki tudja azt ugyebár közben megszámolni?...
   A nyitással együtt a stressz is újra megjelent, szorongatóan, kis céduláival, hogy el ne felejtsem a hirtelen felszaporodott meghívásokat, összejöveteleket, telefonokat ("Eljöhetnék egy kávéra, kis beszélgetésre a teraszodon?" esetleg: "Eljönnék X.Y-nal, ne készülj, hozzuk az ebédet is!"), felhívni ilyen-olyan javítót, elolvasni egy kéziratot, amelyről a véleményemet kérdezik, az orvost, mielőtt szabadságra megy, legalább félórát szentelni szomszédasszonyomnak is, aki egy óriási fej friss salátával csenget be, stb. stb...

   A karantén alatt minden nyugodt mederben folydogált. Biztosak lehettünk benne, hogy a következő napok egy az egyben hasonlítani fognak az előzőekre. Még a napsütés is hozzájárult az egyhangúsághoz (magában véve is nagy ritkaság, hogy kitartson ilyen hosszú ideig). Az is igaz, hogy a nyugodt egyhangúság lassanként letargiába ment át, mint a legtöbb ingerszegény állapot. Legalábbis számomra. Voltak, akik megtalálták benne az egyensúlyt, az örömet is, és képesek voltak alkotni vagy legalább a szekrényükben rendet teremteni. Én ilyenkor tengődök. Ezerszer jobban inspirál a körülöttem nyüzsgő élet!
   Most rámszakadt újra a sok tennivaló, nem panaszkodhatok! Sok elnapolt dolog, hiszen nem intézkedhettünk, olyan is, amit megtehettem volna (írás, rajzolás, pakolás), de nem volt hozzá se kedvem, se energiám. Hát tessék, újra itt az adrenalin-szint emelkedése, ami a munkához kell!

6 megjegyzés:

  1. Jól alakulnak a dolgaid, jól is folytatódjanak! Hanem ez a fekete kagyló valami fantasztikus. A kedvenc tengeri ételem. Mivel főzik? Kaporral?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, több változata van. Az én kedvencem a legegyszerűbb: hagymával, fűszerekkel, zellerrel, kis fehér borral ízesített lében megfőzni és máris lehet fogyasztani!

      Törlés
  2. Névtelen16/6/20 19:57

    Rózsa, még olvasni is vidámító és élénkítő volt. Hát még újra át/megélni.. Örülök, hogy Rád is ilyen jó hatással van a nyitás.:)
    @Klári, én is imádom a fekete kagylót. Rózsa majd biztos megírja a pontos receptet. Én salottahagymás, fehérboros, esetleg tejszínes változatot ismerek. De szerintem mindenhogy finom.:)
    E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nagyon hiányzott, bizonyára jobban, mint azoknak, akiket nem egyedül ért...
      Van, aki teljesen "kikapcsolódott" - főleg a fiatalok - de azért a vírus még közöttünk kószál, nem ajánlatos teljesen elfeledkezni róla...

      Törlés
  3. Endi, sajnos, csak fagysztva lehet hozzájutni, az íze messze nem olyan, mint a friss kagylóé.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...