Keresés ebben a blogban

2021. február 11., csütörtök

Sarkvidéki áramlatok

    Szerda este van. Mindjárt 8h lesz. Az utcán jó ideje elhalt minden zaj. Akárcsak körülöttem. Ülök a képernyő előtt, négyszemközt a fel-feltörő gondolatokkal, képekkel, emlékekkel. Igyekszem kielégíteni az írás vágyát, mert tárgya egyelőre nincs, csak a vágya.

   Ma kisütött a nap egy kis időre, ami errefelé azt jelenti: hideg van! Nem is ment fel napközben a hőmérő - 6° fölé, de a rádió azt rebesgette, hogy a hideghullám még messze nem tetőzött. A városban a hó már csak nyomokban lelhető fel, bár délelőtt még 5-6 cm-t kellett lesöprögetnem az autó ablakairól, hogy el tudjak menni bevásárolni, miután az utolsó almámnak is a végére jártam. A járdára kilépve úgy tipegtem el az autóig, mintha tojáshéjon lépegetnék, nehogy elcsússzak valami alattomos kis jégrétegen. Igazán nem hiányozna a lelki egyensúlyomnak, a testinek még kevésbé!

Amolyan "akráziás éjszakám" volt, vagyis a józan észnek gyökeresen ellentmondva a tévé előtt szunyókáltam kb. reggel 5-ig... Aztán felballagtam a szobámba és lefeküdtem, bár tisztában voltam vele, hogy az álom akkorra már teljesen kiment a szememből. Egy ideig hallgattam a rádióban a folyamatos híreket (sokszor ugyanazokat), majd fél nyolckor feladtam a hiábavaló próbálkozást, hogy pótoljam valamennyire az elszalasztott pinenést, és felkeltem. Kávé a képernyő előtt a reggeli 2 szem gyógyszer mellé. Tudtam mi vár rám: pár óra múlva letaglóz majd a rám zuhanó fáradtság! Pedig nem kevés teendő áll előttem: d.u. fél háromkor összeülünk nálam néhányan, hogy megírjunk egy újságcikket társulatunk tevékenységéről. Ráadásul egyikünk születésnapja éppen mára esik, és szeretném meglepni egy csokor virággal! Manapság már hegymászással ér fel részemről egy ilyen jelentéktelen méretű program is: kis süteményt rögtönözni, elmenni a virágüzletbe és a pékhez, miközben - 7°-ot jelez kint a hőmérő és kilépni sincs kedvem az utcára...

   Akármennyire húzódozom is a feladattól, tudom, hogy el fogom végezni... Csak ne lennék máris olyan fáradt!...

11 megjegyzés:

  1. Ide mostanság ért a hideg nem kevés galibát okozva. Ami a hegymászást illeti, tréfásan azt szoktam mondani, hogy én már csak Lakihegyre és Ferihegyre tudok felmászni. (A neve ellenére egyik sem hegy.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt állítólag vasárnaptól enyhül egy kicsit. Addig van itthon elég enni-innivaló, kiböjtölöm valahogy...
      Még a sütiből is megmaradt egy negyede!

      Ahogy Hegyeshalom a Duna sík völgyében, még csak nem is "halom"...

      Törlés
  2. Minusz 6 fok van itt, hasonló, mint nálatok. Hideg szél fúj, ez a hidegérzetet csak növeli. Ma nem megyek ki, majd holnap megyek a boltba. Még van annyi kenyér itthon, hogy megtehessem, hogy bent maradok.
    Elég rossz éjszakád volt, este talán időben le tudsz feküdni, és kialszod magad
    Remélem, hogy sikerül megvenni a a virágot, és az ünnepelt biztosan örülni fog neki. Tipegjél továbbra is, nehogy eless. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat együtt.
    Ez egy új rajzod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is gyönyörűen sütött a nap este 6-ig, ami azt jelenti, hogy nagyon hideg volt kinn! De jólesett már egy kis napsütés, hetek óta nélkülöztük.
      Az ünnepelt nem számított a virágokra, kellemes meglepetés volt számára. A süti is kész lett, ízlett is, maradt is belőle egy kevés, holnap viszek a szomszédasszonyomnak belőle kóstolót. Ma már nem zavaroé, 82 éves, ilyenkor már bezárkózik...
      Elképzellek a meleg gyetyafényben ma este, egy könyvvel vagy a TV előtt...

      Törlés
    2. Bocsánatm "zavarom"... (ha a francia klaviatúrán leütöm az "m" betűt, abból magyarul "é" lesz...)

      Törlés
    3. Ég a gyertya, és megy a TV nálam. Jól látod magad előtt.:)
      Örülök, hogy jól sikerült a találkozótok.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm, Éva, elég jól. 10 után keltem fel (a kor és az egyedüllét luxusa). És te?

      A szomszéd szilvafáján hallom a vadgalambot teli torokból, mert süt a nap! Bár még hidegebb van, mint tegnap.

      Törlés
    2. Én is jól aludtam. Éjfél körül feküdtem le, és 9-kor ébredtem megint, mint tegnap.
      Szeretem a vadgalamb hangját.

      Törlés
  4. MINDENHEZ bátorság kell! Ez az én életsummázatom (annak ellenére , hogy én nemigen voltam az (?)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...