Keresés ebben a blogban

2021. július 29., csütörtök

Július végi rágódások


   Max. 20° van napközben, itt-ott kis zápororokkal meghintve, melyek nem locsolják meg igazán a virágokat. Az én hangulatom is felemás: az unokák elutazása után újra megbetegedtem, nyilván a rám zuhant fáradtság bolygatta meg életem immár törékennyé vált egyensúlyát. Nem baj, majdcsak felküzdöm magam a helyzet magaslatára, mint már annyiszor. Ugye, hogy felvet a fenenagy akaraterő?

   Tudvalevőleg nehezen bírom a korai kelést, hiszen 3-4 óra előtt nemigen oltom el a villanyt. Hétfőn, kedden viszont fél 8-ra állítottam az ébresztőt, bár ennek tudatában alig tudok 2 órát aludni, attól szorongva, hogy nem hallom meg, ami különben teljesen lehetetlen, olyan sziréna erejével zendül meg közvetlenül a fejem mellett. Dehát a stresszre hajló állapotnak mit számítanak az észérvek! Mivé lett a zenitüd koronázatlan királynője, kérdezem magamban. Poros nyoma sem maradt.

   Hétfőn délelőtt fogorvosom majd egy órán keresztül ecseteli minden részletében a panoráma röntgenkép forgatásával, hova és milyen ritmusban fogja az ősszel beültetni csodálatos hétpróbás új fogaimat. Arra biztatom, minél hamarabb essünk túl rajta, ne húzódjon el hónapokig a 4-5 fog beültetése, hogy legyen még időm élvezni is őket! Igaz, így a betegbiztosítás kevesebbet térít majd vissza, de ha életem valami miatt útközben megrövidül, úgyse megyek sokra a hamvaimba veszett titán-csavarocskákkal, akármilyen sokba fognak kerülni nekem...

   Többek között attól is szorongás fog el, hogy pár nap múlva már augusztus lesz. Nehezen viselem a bizonytalan két szék közötti állapotot. Menjek, maradjak? Ez is, az is problémás. Legalábbis a döntés (jó Mérleg módjára kínszenvedés). Észreveszem, hogy még a lélegzetvételt is visszatartom ilyenkor. Jógalégzés-tanfolyam kéne tán nekem is, első lépés gyanánt a "kiengedés" avagy az "elengedés" göröngyös útján...

   

10 megjegyzés:

  1. Kedves Flora, ismerem ezt a helyzetet és csak azt kívánom, hogy minél előbb gyógyulj és hagyd el a sok "rágódást". Nem irigyellek, a fogorvoshoz járás nem egy jó dolog, az is igaz, hogy viszont hasznos. :)
    Ott 20°, itt 30-35°, Te is tudod, hogy ez milyen lehetetlen állapot. A 25° volna jó, de nem rajtunk múlik, sajnos. Bár, amilyenek az emberek, mindenkinek úgysem lehetne a kedvére tenni, kinek ez, kinek az a jó.
    Kívánom, hogy legközelebb jobb legyen a hangulatod és az egészséged!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Borka, nagyon is el tudom képzelni a kánikulát, amiben részed van és együttérzek! Valamikor szerettem a perzselő nyarakat, de pár év óta mindez megváltozott... Ha meg az embernek ráadásul még egyéb bajai is előjönnek, hát nem szárnyal túl magasan a kedve... De már talán javulóban vagyok, alig várom, hogy kicsit optimistább szemmel lássam a világot! Holnap elmegyek segíteni a csomagolásban költözés előtt álló barátnőmnek (a tulipánfásnak!...). Remélem, bírom majd az iramot.

      Törlés
  2. Mélyen átérzem a körülményeid hatalmát rágódásod fölött. Mit vállalsz az utazással, mit ad egy újabb együttlét a kicsi és nagyobb családoddal. (Magam hasonló helyzetben vagyok.)
    Legyél jobban, azt kívánom! Ne a kötelességtudat szabja meg, hogyan döntesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Klári, köszönöm együttérzésed. A mérleg egyik serpenyőjében az utazás, fizikai állapotom, az otthoni kánikula, a jelenlegi bizonytalan egészségi állapotokkal járó esetleges adminisztrációs huzavonák - a másikban együttlét a közeli, távolabbi családdal, maga a kilépés az 1 évi (túl) megszokott helyekről, stb... Mindent összevetve leginkább pihenésre vágyom, hogy újra megpróbálhassam összerakni a puzzle szétszóródott darabjait... Neked pedig jó formát a tervezett családi összejövetelhez!

      Törlés
  3. A meteo szerint Magyarországon a jövő héten megszűnik a forróság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, Mick! Elég régóta szenved már tőle mindenki. Ide pedig talán visszajön a napos idő, de forróság nélkül...

      Törlés
  4. Kellemesebb az idő nálatok, mint itt. Pár fokkal azért lehetne ott melegebb, itt pedig annyival hűvösebb.Talán kialakul majd.
    Keveset alszol. Én nem bírnám ki a hajnali lefekvéseket, bizonyára ez is megszokás kérdése.
    A fogorvoshoz menés, mindig stresszel jár. Nekem októberben kell mennem kontrollra, addig legalább nyugtom lesz tőle. Kívánom, hogy sikerrel járj nála, és még sokáig élvezhesd a beültetett fogaidat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kívánom, hogy nálatok is csökkenjen a kánikula (az itteni hűvöst nekem most már könnyebb elviselni...)
      Igazad van nem alszom sokat G. halála óta: akkor szoktam meg a kései lefekvést.
      Fogorvosom kb. 10 időpontot adott meg előre október és február között... Sokáig nem fogok tőle szabadulni...
      Éva, örülök, hogy a júliusod változatosabban alakul!

      Törlés
  5. Itt jártam, meleg van, most éppen szöszmötölnek kint a cseppek, persze csak úgy tessék-lássék módon. Fogorvos a héten. Kánikulai tompaság csücsül az agyamon és minden porcikámon....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta, együttérzek! Kinn épp most is (már második napja egyfolytában) záporozik, akárcsak ősszel... Talán van 18 fok körül... Nem panaszkodok, kell a kertnek, s ha a kánikulára gondolok, akkor inkább ez...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...