Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 18., hétfő

Shiva

   Hátam mögött diszkréten zúg a poszívó, én meg itt pötyögök a blogomon!... Hát nem szép az élet? 
   Ma van a takarítónőm első munkanapja. Takarítónő... Bevallom, nemigen volt benne részem, egyrészt anyagi okokból, de azért is, mert "csak nem szolgáltatom ki magam", amikor én is el tudom végezni! 
   Mostanában fordult a helyzet. Egészségi állapotom nem valami fényes, sőt előreláthatólag egyre fénytelenebb lesz, s az idő is eljár felettem. Úgy tűnik, ez lesz a hetvenedik forduló ajándéka. Fiam vette a kezébe a dolgokat, s a Nyilas legendás gyorsaságával hipp-hopp, 5 perc alatt elintézte őket. Nem volt időm a szokásos "mérleges ingadozásra", már meg is volt az első időpont.
   A ház lakott területe 155 négyzetméter, három szinten. A plafon kb. 3m20 magasan van, képzelhető az ablakpucolás egyre nagyobb rugalmassagot követelő sportja! Hozzá kell tennem, hogy az utca mindkét irányban igen forgalmas, s az autók az ablaktól kb. 4 méternyire száguldoznak jobbra-balra megállás nélkül, nem törődve a felvert, majd lerakódott porral!...
   Egy szó mint száz, muszáj volt segítséget keresnem. Egyelőre heti 2 órában, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a szükség. Természetesen, marad rám is ez-az, de nem akarok teljesen másra támaszkodni egyelőre. Az ember nem szereti tehetlennek érezni magát, amíg nem muszáj.

8 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen határozottan intézkedő gyermekeket. Az én fiam (33) is igényt tartott (eü. dologban) egy pár perces konzultáción történő részvételre:))) Jó érezni, hogy figyelnek ránk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, kedves Éva, megnyugtató - azaz inkább vigasztaló - ha fontosak vagyunk egy kicsit valaki(k)nek... Most várom, hogy visszajöjjön és feltegye az új függönykarnisokat!

      Törlés
  2. Jó nagy lakásod van. Az utcai forgalom elől menekültünk falura, itt a levegő tiszta, viszont más dolgokkal kell megalkudni. Jó, hogy Francois talált neked segítőt. Veled örülök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Klári! Igazad van, hogy a falusi (főleg kis falusi) levegő aranyat ér! Itt nem szeretek az utcán sétálni, a "természet" messzebb van, kivéve a kis parkot, amit hamar bejár az ember...
      Tegnap óta csak gyönyörködök az ablakokban!

      Törlés
  3. egyszer, még általános iskolásan, a lányom lerajzolt pont igy (nem hallhatott akkor még Siváról:), csak látta, hogy mimindennel kell fogalkoznom szinte egyszerre

    jó dolog egy megbizható takaritónő! (lányomnak van:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, jó dolog, az biztos! Erőm teljében mi mindent el tudtam végezni, máig is csodálom! (bevásárlás, főzés, takarítás, folyóirat-szerkesztés, G. kéziratainak korrekciója, rajzolás-festés naponta (ő kérte), kertészkedés, mosás-vasalás, vendégfogadás, később betegápolás stb, stb...)

    VálaszTörlés
  5. Nehéz tudomásul venni, hogy kevesebbet bírunk, de muszáj. Nagyon jól tette Fr., hogy megszervezte ezt számodra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, néha kezébe veszi François a dolgokat, mert én sokáig képes vagyok ingadozva tehetetlenkedni...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...