Keresés ebben a blogban

2018. július 26., csütörtök

Szabadság

egy szívben a tágabb család neveinek
 kezdőbetűi Lucie kezén
   Mielőtt holnap autóba ülünk hármasban, hogy hazavigyem a lányokat és onnan elrepüljünk Mindszentre (azazhogy Bp-re és onnan autóval M-re...), megírom ezt a bejegyzést. Úgyis bele kell törődnöm, hogy mindent nem végezhetek el indulásunk előtt: a meleg itt északon is (ahol különben nagyon ritka) 35° körül van minden nap és még éjszakára se hűl le... Nem panaszkodom, szeretem ezt az IGAZI nyarat, de úgy látszik, nem vagyok már a régi, aki úgy lubickolt benne, mint hal a vízben... Hallgatni kell a doktorokra, nomeg a test titkos üzeneteire is.
   Életbe lép blogom vakációja, elvonókúra nekem is és néhány kedves látogatómnak is, akiknek jóindulatú, kellemes megjegyzései, bevallom, felvidítanak és fontosak nekem. Jólesik a szimpátia, melynek őszinteségében nem kételkedem, hiszen nem kötelező! Igen, nem titkolom, hogy a blog műfaját nem tekintem bíróságnak, ahol kemény ítéleteket kell hirdetni a posztok felett, ha az olvasó nem tud ellenállni a benne dúló Savonarolának, természetesen a blogíró érdekében! Ki kell oktatni az elvakult blogost, hogy ne ringassa magát oly naív önelégültségben! Fel kell nyitni a szemét, saját érdekében. A kedveskedő, egyetértő megjegyzések csak tovább táplálják a "vakságát", jobb egy kicsit megszúrni józan "hidegtűvel", hogy ne örüljön olyan bután és egyszerűen... Bevallom, nincs bennem Savonarola elhivatottságából.
   Az elkövetkezendő rövid 2 hétben igyekszem a legegyszerűbben átadni magam az együttlét örömeinek, minden hátsó gondolat nélkül. Annál is inkább, mert az "éljük minden napunkat úgy, mintha az utolsó lenne" Marcus Aurelius-i bölcs mondása egyre többször eszembe jut.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Rózsa! Türelmesen várunk vissza! Élvezd a nyarat, a családot, az új élményeket. Azért iktass be nyugalmas órákat is. Hagyd magad kényeztetni, most majd ennek az ideje is következik. Kívánom, hogy legyenek kellemes és pihentető éjszakáid, hogy minden nap újult erővel következhessen a másnap öröme. Nagyon szép és találó az Aurelius-i bölcs mondás, mindannyian emlékezetünkbe véshetjük. Jó egészséget kívánok Mindnyájatoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Éva! Bevallom, előre félek a nagy fáradságtól, amit az út jelent majd... Szeretnék egyből ott teremni, mint a mesék hősei!
      Neked is kellemes nyarat kívánok szép kis unokáiddal!

      Törlés
  2. Mindszenten is jó idő lesz, azt ígéri a Köpönyeg. (Némi zivatar várható, olykor-olykor.:) Igazi jó nyaratok legyen, sok pihenéssel, vidám találkozásokkal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Klári! Még egy kis zívatarnak is örülnék most, hogy felfrissítse a levegőt!
      Nektek is szép nyarat és jó egészséget kívánok.

      Törlés
  3. Jó utat, szép élményeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Ági! Élmények bizonyára lesznek (egy-kettő tervbe véve máris, de ugyebár "ember tervez..."), csak erő legyen hozzá, amiből mostanában vajmi kevés van...
      Neked is szép nyári sétákat kívánok!

      Törlés
  4. Kellemes itthon töltött napokat kívánok Neked és az egész kis családodnak. Vajon nem jártok-e errefelé? De jó lenne egyszer találkozni Veled és baráti szeretettel, a valóságban is átölelni Téged! /emailben elküldöm a telefonszámomat, hátha.../
    Remélhetőleg az utazás nem lesz túl fárasztó. (repülővel jóval rövidebb és pihentetőbb, mint a hosszú autóút, bizony saját tapasztalatom, még 25 órás buszozós emlékeim is vannak)
    Töltsd jól a közös vakációzást és élvezz ki minden pillanatot! Azért pihenj is közben néha.
    Szeretettel várunk vissza.
    E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma jöttem vissza. E-mail-ben vàlaszolok hamarosan!

      Törlés
  5. Érezd magadat nagyon jól Magyarországon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Mick! Megtörtént és nagyon jó volt!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...