Keresés ebben a blogban

2021. december 27., hétfő

Ismét két ünnep között

    Tegnap délelőtt elmentek a gyerekek. Két unokám már a múlt vasárnap óta velem volt, vonattal jöttek az iskolai szünet kezdetekor. Kialakultak kellemes kis szokásaink együtt, nagy szükségük volt pihenőre a megterhelő első félév és a költözködés után. Sokat beszélgettünk, nevettünk, kártyáztunk, de jutott idő komolyabb dolgokra is, mint pl. bevásárlások után járni, főzőcskézni, bepillantani a kötelező olvasmányokba stb. Igazán kedves gyerekek, a legkisebb szóváltás se fordult elő, szívesen ajánlkoztak segítségre is. A telefon természetesen többnyire a kezük ügyében, mint a legtöbb mai gyereknek.



   Szüleik péntek d.u. érkeztek és este menyem szüleinél volt a vacsora, valamint az ajándékok kiosztása. Másnap pedig az egész család nálam gyűlt össze ebédre. A hús és a desszert közötti szünetben kártyáztunk, majd este 7 óra felé elment a család egyik fele, az ittmaradottak pedig megnéztek egy filmet. Nem kellett bennünket utána elringatni!

   Most pedig a Szilvesztert tervezzük egy szintén magányosan élő barátnőmmel. Nem tudom, beleszól-e majd terveinkbe egy-két kormány-intézkedés a vírus terjedésének fékezésére. Az idő rettentően lehangoló, ólmos szürke, benne vagyunk az alagútban. Próbálom magam túlélésre hangolni az előttünk álló 2-3 nehéz hónapra gondolva, míg a tavasz első biztatónak remélt jelei fel nem bukkannak. Nagyon mélyre kell ásnom érzelmi és kreatív készleteimben, hogy valamit a felszínre hozhassak, ha sikerül...

    

12 megjegyzés:

  1. Ahogy Borkánál, Klárinál is a közös családi karácsonyról szólt a beszámoló, itt Nálad is örömmel olvasom, milyen boldogan töltöttétek az ünnepeket és főként együtt.
    Kicsit mindannyian feltöltődhettünk, tavaszvárásig csak kitart a "bespájzolt" örömadag. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kedves E., most már egyre jobban hiányozna, mióta úgy érzem, hogy a "visszaszámlálás" időszakába léptem... nagyon fontos ez az érzelmi "vitamin adag"...

      Törlés
  2. Sokan megirigyelnék a Te kreatív készletedet! Kérlek áskálódj egy kicsit!!!! Várom a szép rajzaidat, a történeteket. AZ időnk nem oly hosszú, hogy köd és szürkeség akadályozzon bármiben is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Márta! A jövő héten megpróbálok rajzolni valamit, hogy tudjak új képeslap modellel szolgálni (itt január végéig lehet az újévi jókívánságokat elküldeni!), ez volt eddig januári fő tevékenységem, de az idén jött hozzá még 2-3, de talán tudom tartani a ritmust!

      Törlés
  3. Együtt mindig jó! Hiába közhely, ezt érezzük minden alkalommal, ha örömmel és szeretettel, mély megértéssel találkozunk. Ahogy telnek az évek, a karácsony egyre fontosabb lesz, kivételessége fölértékelődik az év közben megadással fogadott hiányok pótlása miatt (is). Így látom én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont így érzem! Néha a várakozás által annyira fölértékelődik az esemény maga, hogy nehéz a magaslatának megfelelni. Emiatt néha tudatosan fékezem magam előtte, hogy később jobban belemerülhessek...

      Törlés
    2. Bizony, Klári, ahogy gyerekorom kedves Zelk Zoltán versikéjében (Este jó, este jó...) is, együtt lenni jó! �� Nekem a karácsony már régóta a leglegleg ünnep...
      (Olyan hamar mi lettünk a legöregebb családtagok, már 40 évesen, talán ezért...)
      Ez a fránya pandémia csak fokozta és még több érzelemmel töltötte fel ezeket a napokat nálunk.
      rhumel

      Törlés
    3. Igaz, Klárihoz szóltál, de mégis hozzáteszem, hogy épp ma mondtam fiamnak, amikor telefonált hazafelé menet: minél inkább szalad az időnk, annál kedvesebbek az együtt töltött órák!

      Törlés
  4. Mindig örömmel olvasok az unokáidról és a családod többi tagjáról. Szép ünnepetek volt.
    Jó, hogy nem leszel egyedül szilveszterkor sem. Megszerveztétek a barátnőddel. Így a karácsony és az év utolsó napja nem telt és telik egyedül, és ez így nagyon jó.
    Remélem, hogy a következő év karácsony már Covid nélkül telik, és nem kell óvatoskodni. Így legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Éva, kedves szavaidat. Remélem, te se voltál egyedül, hacsak a Covid provokálta bezárkózások nem jelentettek akadályt 2 ország közötti közlekedésre.
      A Szilveszter nagyon egyszerű lesz, csakhogy egyikünk se legyen egyedül, legalább éjfélig. Gyerekkorom óta így volt: éjfél, koccintás, himnusz (otthon, itt nem divat), megilletődés, öröm...

      Törlés
  5. Látom, Ti is nagyon kellemesen töltöttétek az ünnepet, sőt, Neked az ünnep már előbb elkezdődött, hiszen már korábban veled voltak az unokák. Nekem mindig ünnep a velük eltöltött idő. :)
    Olvastam, hogy a vírus terjedése miatt, ott nálatok szigorításokra kerülhet sor. Kívánom, hogy a szilvesztered ne akadályozza semmi! Legyen nagyon vidám, érezd jól magad és ne csak szilveszter éjjelén, hanem a 2022-es évnek minden napján!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Borka, már a hét közepén elkezdtük mondogatni, egymást át-átölelve, hogy milyen jó is együtt és hogy már egy nappal megint kevesebb és hogy ha lehet, február végén talán újra találkozhatunk!...
      A tegnap bejelentett szigorítások igazán enyhék: nem nagyon lehet a gazdaságot tovább fékezni, szeretnének az emberek józan belátására apellálni, amennyire lehet. Egyelőre főleg azok kerülnek súlyos állapotban kórházba, akik még nem oltatták be magukat...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...