Keresés ebben a blogban

2022. április 10., vasárnap

Hová tűnt a teraszom?...

 



   Csütörtökön, úgy éjjel 3 felé, lefekvés előtti szokásom szerint végigskáláztam a mobilomon és néhány órája várakozó üzenetre bukkantam  : "Jöhetek holnap reggel 9 felé szétszedni a teraszt?" A telefonszám ismeretlen volt, de csak egyetlen személyre gondolhattam : kedves barátnőm ezermester unokájára, aki megígérte, hogy új teraszt épít nekem a régi helyett, amelyik itt-ott már beomlással fenyegetett. 8 éve épült a konyha átalakításával egyidőben, de úgy tűnik, hogy akik csinálták, "kispórolták" belőle a nedvességálló faanyagot... A jobb sarokban álló kis fabódé, amiben a kerti szerszámokat tárolom, szintén kezdett veszélyesen előre hajolni, ráadásul a legutóbbi szélvihar levitte tetejének nagy részét. 

   Valahányszor ezekre a részletekre tévedt a tekintetem, mindig elkeserített: életemnek szánalmas szimbólumát láttam benne! "Lám, mi vár rád, lassanként romba dőlsz te is, most még csak dülöngélsz, horpadozol itt-ott, de csak idő kérdése, hogy összeomolj..." (nem kell a szomszédba mennem a biztató, pozitív gondolatokért!)

   Tudvalevő, hogy ha kora reggeli programom van (orvosi időpont, utazás stb), alig-alig tudom a szemem lehunyni. Most sem aludtam másfél óránál többet. A. a megbeszéltnél előbb érkezett, és egy-két óra alatt puszta kézzel szétszedett mindent, bódét, teraszt, felkapta a virágos ládákat  -  melyeket én alig tudtam arréb huzigálni  -  és letette őket a kert másik végébe! Csak bámultam a konyhaajtóból!

   Végre ismét kisütött a nap, s bár 12-14° van, mégsem kávézgathatok a teraszon... A helyén a fenti képen tátongó kb. 18 négyzetméteres romhalmaz fogad. Egyelőre azt sem tudom, meddig.

20 megjegyzés:

  1. Biztosan minőségi lesz az új terasz. Csak ki kell várni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alig várom, Mick! A. csak szabad idejében jöhet, amúgy meg nagyon elfoglalt. Sajnos, itt könnyen meg lehet számolni a napsütéses napokat, arról nem beszélve, hogy a kukákig eljutnom is nyaktörő mutatvány...
      Na, nem nyavalygok, várok összeszorított foggal... Köszönöm a biztatást.

      Törlés
  2. Jó, jó, most "kissé romos", de milyen jó lesz a szép, új teraszon kávézgatni! :)
    Csodállak, én már nem merek ilyen nagy változtatásokba belefogni, pedig volna mit rendbe tenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alig merem elképzelni is, Borka!
      Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha én erősen álmodozok valamiről, ha nagyon várom, biztos, hogy nem valósul meg, vagy rosszul sül el... Ezerszer bebizonyosodott!...
      Hajaj, egy házon mindig van javítani való. Ez egyszerre jó is, meg nem is, mert alkalom a változásra, a frissítésre, csak idővel egyre tehetetlenebb az ember...

      Törlés
  3. Új tavasz, új terasz! Jó, hogy van a közeledben segítség!
    Én is változtatásokon töröm a fejemet... a kiszáradt diófa helyén kell másképp alakítanom a kertet, meg a tavaly készült "lesház" környékére is ki kellene találni valamit. Még hideg van, de remélem napközben már dolgozhatok a kertben.
    Várom a megszépülést bemutató képeidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Márta, milyen jó is (lenne!) a kertben dolgozgatni a simogató tavaszi napsütésben! Még az ilyen kicsiben is, mint az enyém, bőven van tennivaló. A tiéd pedig valósággal "vadregényes", a Dunával, mint díszlettel gyönyörű!
      Gondolhatod, a képeket azonnal felteszem, de MIKOR?...

      Törlés
  4. Rózsa, ha elkezdte, biztosan hamar befejezi. Gondolom, nem véletlen, hogy ünnepi napok előtt jelentkezett. Nem fog veled kiszúrni, bízom benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiszúrni nem hiszem, csak az a baj, hogy hét közben nem ér rá! Most is csak e hét péntekjén tud jönni - talán - ha minden jól megy... Talán május elején kész lesz, legjobb esetben!

      Törlés
  5. Kívánom, hogy minél előbb kávézhass és süteményezhess az új teraszodon.Úgy hiszem, hogy ügyes ezermestered van, hamar fog végezni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügyességében megbízok, Éva, csak az a baj, hogy ideje kevés!
      S az ember lánya meg azt szeretné, ha minél előbb túlesne rajta...

      (ráadásul negyedszerre is beoltattam magam - 60-tól felfelé javasolják, s körülöttem sokan benne vannak - s tegnap óta érzem egy kicsit az oltás hatását: fáradtság, kis hőemelkedés, stb... Szerencsére napos az idő, bár melegnek még nem mondható.)

      Törlés
    2. Én is beoltattam magam negyedszerre is.Nem sokat gondolkozam rajta.Nem éreztem a hatását.

      Törlés
    3. Éva, eleinte én se éreztem semmit. A 3. napon lett kis hőemelkedésem enyhe fefájással és nagy fáradtsággal, de majdcsak elmúlik.

      Törlés
    4. Névtelen12/4/22 14:16

      Egyénileg változó... A családtagjainknál más és más. Én mindet picit megéreztem (fáradtság, rossz közérzet) és 3.után meg tényleg elég pocsékul voltam, de tkp másfél napig. A negyediknél előre féltem, mi lesz, mert mentünk unokázni. Icipici fejfájással megúsztam. (3.napra duzzadt lett egy nyirokcsomó, jópár napig, de nem volt kellemetlen) Lényeg, hogy talán így védettebbek lettünk.

      Rózsa, a gyönyörű kerted, az ablakból látható panorámát ne a valóságban, a régebbi képeken nézd. Hogy még annál is szebb lesz, ha elkészül az új teraszod.
      rhumel

      Törlés
    5. Már harmadik napja nem vagyok formában: hőemelkedés, gyengeség, fáradtság, ízületi fájdalmak, kisebb fejfájás (különben szinte SOHA nem fáj a fejem!)... Időnként beveszek egy paracetamolt, s azzal megvagyok. Furcsa, az előző adagokat meg se éreztem.
      Remélem, marad a napsütésből az új teraszra is! Errefelé sosem lehet tudni...

      Törlés
  6. Most olvasom Klárinál, hogy talán május elején lesz készen. Később olvastam el a kommenteket.

    VálaszTörlés
  7. én a negyediket egyelőre kihagytam (az orvosom is odzkodik, bár ő ilyen...)
    a fejem viszont oltás nélkül is gyakran fáj! biztos hamar elmúlik nálad...
    illetve már el is múlt, boldog húsvétot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Aliz, boldog nemigen lesz, mert egyedül töltöm ebben a gyönyörű napsütésben, de egy hét múlva, ha igaz, együtt leszünk pár napra a gyerekekkel. Barátaim is mind családba utaztak, s ilyenkor a magányosok még jobban érzik a különbséget...
      A fejfájásom elmúlt, mint kiderült a rossz napoknak nem az oltás volt az oka, hanem más, időnként visszatérő, nem tisztázott jelenség. Jobban szerettem volna, ha az oltás miatt lett volna!
      Igy a Húsvét is olyan nap, mint a többi...

      Törlés
    2. én - bevallom neked-, mindig igy vagyok velük - jobban is szeretem a hétköznapokat (néha azpkban is vannak ünnepek! :)
      (sajnáloma fejedet, nem tudom vigasz-e, de nekem egyetemista korom óta kb, megvan..)- már akkor se jöttek az okára, alapos kivizsgálások ellenére...

      Törlés
    3. Nem panaszkodok, együtt ünneplünk születésnapokat, anyák napját, karácsonyt, bár az ünnepek között néha 2 hónapnál is több telik el... Már előre igyekeztem őket megnyugtatni (58 évesen maradtam egyedül), hogy az életem nem rájuk támaszkodik, s bár fontosak nekem, ne legyen lelkiismeretfurdalásuk, ha elválunk, mert nélkülük se veszek el, megvannak a elfoglaltságaim, a társaságom, de amikor jönnek, övék az elsőbbség.
      Szerencsére egyedül is jól elfoglalom magam, ha nem is mindig egészségemnek kívánatos tevékenységgel (túl sok benne a képernyő, kevés a mozgás!)...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...