Keresés ebben a blogban

2023. október 10., kedd

Kókadozok...

    Úgy tűnik, a későnyári idő ki akar tartani legalább a születésnapomig. Szerencsére, éjjel lemegy a hőség 10° alá, hogy a ház lakója tudjon pihenni és a kertre is jusson harmat. Csak ne lenne tudatunk mélyén az a szolasztalgikus szorongás (félelem egy eljövendő katasztrófától (itt olvasható), amely idő előtt megmérgezi az ember életét, hogy még a jó időnek se tudjon örülni...)

   Felvettem a 2021. márciusa óta számított 6. oltásomat a Covid ellen, a legkisebb utóhatás nélkül. (Itt az évenként kétszeri oltást javasolják az idős és/vagy krónikus betegségben szenvedőknek  -  mindkettőt kipipálhatom). Körülöttem már sokan voltak betegek, de eddig sikerült megúsznom külösebben drasztikus elővigyázatosság nélkül (legfeljebb nem puszilkodunk, pedig itt a franciáknál nagy szokás). 

   Az az érzésem, hogy alig történik valami az életemben. Bár, ha jól megnézem, szinte minden napra jutott program : összejövetelből kettő is, egy mozi (nem tetszett igazán a film, de elmentem kedves barátnőm miatt, aki vígjátékra vágyott, velem ellentétben : újabban inkább meg- azaz felrázódásra van szükségem... Mostanában a nevetéstől is elment a kedvem) Szombat délután benéztünk Muriel barátnőmhöz, aki újabban nemcsak verseket ír, hanem textilképeket is fest és hímez! A múlt hétvége volt az ún. "Nyitott műhelyek" ideje, amikor is 2-3 napon keresztül képző- és iparművészek fogadják a látogatókat, akik néha munka közben is láthatják őket. Jó kis beszélgetés kerekedett a ház gazdájával és a jelenlevő, többnyire általam ismeretlen látogatókkal. Kicsit feléledtem tőle.




14 megjegyzés:

  1. És te is alkottál velük együtt?! Ébresztő! Itt köd van és az orromig sem látok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márta, nem fértem oda az asztalhoz, olyan sokan voltak az érdeklődők!... De nem is tolongtam (jó szokásom szerint), mert főleg a kiállított képek érdekeltek, nomeg egy közeli irodalmi est megszervezése.

      Törlés
  2. Nagyon érdekes képeket hoztál. Derű van bennük, hát persze. Itt is köd telepszik még a hegyre is.(K.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, csodálom Muriel kicsorduló alkotókedvét! Ő "színesben álmodik", én többnyire fehér-feketében, legfeljebb szépiában...
      Itt nincs köd reggel, ma éjjel is 14 fokra ment csak le a meleg... De állítólag a hét végére megjön az igazi ősz!

      Törlés
    2. "Mostanában a nevetéstől is elment a kedvem" - mégis próbálkozz, hátha visszatér.

      Törlés
    3. Ági, igazából mindig is szívesebben mosolyogtam, mint komorkodtam, de egy ideje nem könnyű... Azért minden lehetőséget megragadok!

      Törlés
  3. Még szombatig kitart a jó idő. Állítólag vasárnapra jön egy hidegfront, ami esőt és lehűlést hoz. Ma mentünk ködben is, és figyeltem az autóból az ősz színeit. Még nem igazán színesednek a fák, a bokrok, de eljön hamarosan ennek is az ideje. Várom már. Muriel barátnőd kedveli a színeket, hangulatos alkotásai vannak. Jó volt nézegetni őket.
    Kívánom, hogy lábalj ki a kókadozásból. Rám is rámtör néha a kókadozásnak nevezett valami, de aztán valahogy kilábalok mindig belőle. Erőltetem a tevékenykedést, teszem a dolgom. Nem hagyom magam, csak azért sem.
    Rózsa, legyen szép az ősz számodra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Éva, próbálok úgy tekinteni ezekre a hetvennel kezdődő évekre, mintha ajándékba kapnám őket!... S ha netán elérek a nyolcvanasokig, onnan meg bizonyára úgy nézek majd vissza ezekre, mint a még relatíve "szép időkre"... S te, a fiatal "hatvanas", továbbra se hagyd magad, ebben nagyon igazad van!

      Törlés
  4. Szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából. Kívánok minden jót és főleg jó egészséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Éva!

      Törlés
    2. Én is! Én is! Márta...

      Törlés
    3. Köszönet Neked is, Márta! (R.)

      Törlés
  5. Kedves Rózsa, elkéstem...:( De így egy nappal lemaradva is, ugyanolyan szeretettel és barátsággal kívánok Neked még sok sok boldog születésnapot! 🤗🎈💐
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy késtél, kedves E, a szeretet és a barátság érzése soha nem késhet el! Köszönöm szépen. (R.)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...