Keresés ebben a blogban

2022. május 31., kedd

Májusvég

    Az időjárás igencsak lehűlt: tegnapelőtt alig volt 15° fényes nappal. Az utóbbi időben hozzászoktunk a gyors és meglehetősen brutális változásokhoz, és valószínűleg messze vagyunk még a végletektől! Tavaly pont ilyenkor télikabátban dideregtünk egy vengéglő teraszán, melyet 3 hónap után végre megnyitottak a vendégek előtt. Sztoikussá válnánk, ha már eddig is nem lettünk volna azok.

   Mozgalmas napok, hetek vannak mögöttem és a június, sőt július eleje sem ígérkezik kevésbé dinamikusnak. Szeretem az ilyen időszakokat, amikor is úgy érzi az ember, hogy él! Persze, jó lenne, ha fizikai ereje is követné az iramot... Már attól is kifulladok, amikor sorba veszem őket: egymás után telik be a sok kis sárga post'it, amit a számítógépre ragasztok, hogy szem előtt legyenek az elvégzendő dolgok! Minden sora, minden dátuma mögött sok-sok órás erőfeszítés rejtőzik.

   Ilyenkor visszagondolok a pár napra, amit a múlt héten a gyerekekkel töltöttem. Ritka, hogy hosszabb időre is eljöhetnek. Két kibővített családi ebéd (Agnès szüleivel nálam és náluk) is belefért, Anyák napjával egybekötve, ami itt május utolsó vasárnapja. Nem beszélve a kártyapartikról és a hosszú beszélgetésekről unokáimmal, melyek mindig jót tesznek mindenkinek. Egy nap kirándulás Lille-be, egy délutáni mozi, mialatt a kutyus velem maradt, hogy a gyerekek szabadabban mozoghassanak és A. összeállíthassa a kis kalyibát a teraszon. Már csak a lépcső hiányzik (a boldogságomhoz? Jó is lenne, ha ennyi elég lenne!).


anyáknapi torták

kész a kalyiba

kicsit megfáradt anyák...

palacsintasütés utáni kártyaparti


8 megjegyzés:

  1. Rózsa, olyan ez, mintha hétköznap is vasárnap lenne. Ami nehéz volt, elmúlt. Előttünk még sok öröm és nyáridő.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad legyen, kedves Klári, szívből kívánom! Még mindig szomjazom a találkozásokra, beszélgetésekre és ez jó jel!

      Törlés
  2. Igazán szép napok vannak mögötted, és még várnak rád. Örülök, hogy így alakul az életed. Jó, hogy együtt lehetsz az unokáiddal. Ez az egyik legnagyobb ajándék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Éva, mindig szépek, ha a család, a barátok melegségét érezhetem, ha jókat, "mélyrehatókat" beszélgethetünk... Ha játék közben nagyokat nevethetünk! Igazán nem vagyok nagyravágyó...

      Törlés
  3. Örülök, hogy ennyi időt tudsz tölteni a gyerekekkel, unokákkal. Nekem még három hetem van itt, aztán én is költözöm be Torontóba, közelebb a gyerekekhez, már nagyon várom. Persze még rengeteg munka lesz, meszelés, konyhafelujítás az új lakásban, de egyszer csak túlleszek rajta. A család közelsége nagyon fontos, és ahogy az ember öregszik az igény azzal együtt nő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az április-május kivételes hónap volt: 1 hét Magyarországon, s most egy hosszú hétvége együtt igazán jólesett!
      Sok erőt, energiát kívánok neked a költözéshez! ( kis késéssel ugyan, de válaszoltam az előző bejegyzéshez írt kommentedre is)

      Törlés
  4. Névtelen2/6/22 06:14

    És a kalyiba is milyen kis ügyes!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...