Keresés ebben a blogban

2022. május 12., csütörtök

Tavaszi libegés

   Egyelőre folytatódik a szép napos, meleg idő, kivirulnak a könnyű nyári ruhák és a kertek virágai! Ez utóbbiak lassanként öntözés után sóvárognak, annyira kiszárad a föld, még itt, északon is, az esős tavaszok földjén.

    Mióta visszajöttem, napjaim a felgyülemlett problémákkal való viaskodásban telnek. Úszok az árral... Néha egészen nevetséges kis ügyek csatlakoznak hozzájuk, amelyeket azelőtt fel se vettem, vagy szempillantás alatt magam oldottam meg. Most napokig elhúzódó, fizikai rosszulétektől szenvedek a stressz hatására. De nem is megyek bele a részletekbe, egy részüket francia blogomon már feltártam.

   Tegnap két kedves barátnőm eljött délután kávéra, teára és egy kis csevegésre a teraszon. Leültünk kedvenc nagy zöld napernyőm alá (időközben előkerült a kertből az ernyő hiányzó darabja, így felállíthattam). Kellemesen fújdogált a szél.

   Egyszer csak egy erősebb szélroham  -  egyetlenegy, mintegy figyelmeztetésül  -  de mire?  -  felkapta a napernyőt és egy pillanat alatt átlibbentette a szomszéd kertet elválasztó magas falon! Sőt, ezzel sem elégedett meg, egyre feljebb emelkedett a nyitott nagy zöld "ejtőernyő" egészen a szomszéd háztető magasságáig (kb. 3 emeletnek felelne meg), melyet mi hárman szájtátva, döbbenten és némi nyugtalansággal követtünk a teraszomról! Vajon hol áll meg? S mellesleg, milyen károkat okoz közben?... Utólag nagyon sajnálom, hogy nem volt kezem ügyében egy fényképezőgép.

   Végül nyugodt libegéssel leereszkedett szomszédasszonyom kertjében, egyetlen virágot sem érintve. De a talapzatát ki kell cserélnem, hogy a jövőben ne szabadulhasson el ilyen könnyedén!



15 megjegyzés:

  1. Névtelen12/5/22 12:18

    Micsoda kalandos repülés! És ki gondolná, hogy egy ilyen nagy ernyő képes erre (azért súlya is van...) Túltengett benne a szabadságvágy, megirigyelhette a madarakat?😉 A kerted csodaszép a napfényben. De jó hogy ott is szép idő van (a locsolást alig győzöm...porzik minden. Csak a gaz virít....)
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves E., hihetetlen és nagyon váratlan volt! Lélegzetvisszafojtva követtük...
      A kertet a teraszról próbálom locsolni, mivel lemenni nem tudok (azaz hogy ha valami módon le is kecmeregnék, feljönni semmiképpen sem - 60 cm magas a terasz!)

      Törlés
  2. Mi meg permetezünk veszettül. A szerek olyan drágák, hogy gond megvenni pl. a dióburokfúró légy elleni pacsmagot.A gaz ellen se képes mutatványokra a nyolcvan év feletti derekunk. Még jó, hogy a nap süt. Az ernyőkaland vicces, csak nem tesz jót a stresszben pácolt idegeknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, szerencse, hogy permetezni nem kell nálam és a kert mérete sem kíván túl sok erőbedobást...
      Az idegeim mostanában tényleg nagyon meg vannak "pácolódva", szinte soha nem tudok kiengedni! Ez viszont nem tesz valami jót az egészségnek...

      Törlés
  3. nagyon hangulatos a terasz és kert tatkasága...hanem az ernyőnek kéne valami nehezék, abba szokták rakni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, természetesen van jó nehéz talapzata (különben meg se tudna állni), csak az abba rögzítő csavar rozsdásodott meg az idők folyamán és nem szorította bele eléggé. De azért nem gondoltam volna róla ekkora lázadást!

      Törlés
  4. Csak Mary Poppins hiányzott a nyeléről! :) Elhiszem, hogy ámulva néztétek, de ennyi kaland járt neki. :) Hogy neked kellett-e? - ezt már nem hinném.
    Egy ilyen hangulatos, színes kertben én is elücsörögnék. Nagyon szép és az külön jó, hogy az idő is szép, hááát a locsolás..., azt sajnos muszáj megcsinálni. De legalább süt a Nap!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utólag sajnálom azt a szenzációs fotót - melyet bizonyára trükkösnek ítéltek volna legtöbben - amelyet elmulasztottam, de abban a pillanatban (1 percig se tartott talán) eszembe se jutott, annyira megbénultam a látványtól... Csak a retinánk mélyén maradt meg az emléke.

      Törlés
    2. Azóta is sokszor eszembe jut ez a jelenet és látom magam előtt a repülő ernyőt, a csodálkozó arcotokat... Mosolyognom kell! :)

      Törlés
    3. Úgy sajnálom, hogy nem volt ébren bennem a fotós reflex... akár emléknek is!...

      Törlés
  5. Jó, hogy süt nálatok is Nap, így ki tudtok ülni a teraszra. Jó, hogy elkészült.
    Nálunk 31 fok volt ma, igazi nyár.
    Még jó, hogy nem okozott kárt semmiben a napernyő. Még a virágokban sem. Csak az idegeknek nem tesznek jót az ilyen kalandok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt ma inkább csökkent a hőség, úgy 20-22 fok lehetett, fátyolos volt az ég, de azért ki tudtam teregetni pár darab törülközőt, lepedőt a teraszon kihúzott ideiglenes ruhaszárító zsinórra - a régihez nem tudok lemenni...
      A szállongó napernyőm semmiben nem tett kárt! Máig sem értem, milyen csoda folytán...

      Törlés
  6. Ennyi kaland belefér. Szép lett a terasz, talán hamar elkészül a lépcső is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Mick, igazad van: 1 perc kaland szívdobogtató kalandot talán még a mi korosztályunk is kibír!...
      Ami a lépcsőt illeti, mindenre várni kell... Várakozás az élet, akár megédesíti, akár nem.

      Törlés
    2. Bocsánat: egy felesleges "kaland" bennmaradt!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...