Keresés ebben a blogban

2017. december 30., szombat

Két ünnep között


   4 napot töltöttünk ebben a környezetben, december 26-29 között. Mindenki nagyon fáradt volt, nem kívánkoztunk messzebbre. Ez a "Center Park" volt szinte a legközelebb, mindössze 120 km innen. A fiam a tavasszal intézte a foglalást; akkor még én sem ismertem a rám váró szoros programot, amelyből sikerült utóbb 2 napot lealkudnom a közepén, hogy velük mehessek. Agnès szüleivel együtt 7-en foglaltuk el a kényelmes kis "mézeskalács" cottage-t, egy patak partján, ahol reggelente a lubickoló kacsák ébresztettek... Az emeleten 3 szoba, fürdőszoba, a földszinten a legnagyobb 2 személyes szoba saját fürdővel, WC-vel, melyet kivételes bánásmóddal meghagytak nekem, hogy fájós térdemmel ne kelljen az emeletre járnom... Lent volt még a nappali-ebédlő a kandallóval, melybe esténként be is gyújtottunk, miközben társasjátékkal telt a vacsora utáni idő. Számomra ideálisan!
   Az "Ailette" (ejtsd: Elett) névre hallgató tó partján létesült a park néhany éve. Én még csak fákkal szegélyezett szerény tóként (bár körüljárva kb. 10-12 km) ismertem jónéhány évtizeddel ezelőtt, amikor Laon-ban töltöttük vakációink egy részét, G. szüleinél. Laon ugyanis csak 10-15 km-re van. El is mentünk csütörtökön pár órára fiammal és menyem szüleivel, akik még nem látták a híres gótikus katedrálist, mely modellül szolgált a párizsinak. Ezen az egyetlen napon volt szép idő, s bár metsző szél fújt a domb tetején a katedrális és a püspöki palota körül, a hőmérséklet is 1°-kal tetőzött, a látvány bőven kárpótolt bennünket! Újra meg újra felfedeztem a város ritka szépségét, melyet lakói nem kívánnak kamatoztatni...
   A park nagyon szépen kiépült. Meg kellene nézni jó időben, tavasszal, nyáron is, amikor a vízisportok kedvelői kitombolhatják magukat, nemcsak a kupola alatti melegben, hanem az élő tóban is! Sok-sok színes, teraszos, különböző méretű házikó épült a partján. Az autókat érkezéskor a parkolóban kell hagyni, a park területén csak gyalog, kerékpárral vagy hangtalanul gördülő bérelhető elektromos kis autóval lehet közlekedni. 
   Pihentető, feltöltő 4 nap volt, csak a térdem ne fájna annyira...

4 megjegyzés:

  1. Névtelen1/1/18 01:35

    Boldog újesztendőt kívánok Neked szeretettel. Gyógyulást, sok örömet a családban é barátaiddal, kedvet és erőt az alkotáshoz. Legyen az írás, rajz, festés - mi itt a blogodban hűen várunk minden jeladásodra��. Szeretettel: E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, kedves E. Mindent magába foglal, ami fontos nekem!
      Számodra is hozzon sok örömet, őrizd meg szíved, lelked legendás fiatalságát!

      Törlés
  2. Csodálatos napok lehettek.
    Egészségben teljen a következő éved és mindig pont annyi szeretet vegyen körül amennyi jólesik!
    BUÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Györgyi.
      Ma reggel a rádióban az egyik újságírónő pont azokat a szavakat használta kívánságként, amelyek nekem is eszembe jutnak többnyire ilyenkor: sérénité, joie, amour vagyis: derű, öröm, szeretet (de szerelemnek is fordítható!) - és gyorsan hozzáteszem a jó egészséget!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...