Keresés ebben a blogban

2018. március 20., kedd

A tavasz első napja

   Gyönyörű nap volt ma! Hideg, de ragyogó napfényben fürödtünk, és lassanként ezzel is beérjük, sőt, még hálásak is vagyunk érte. Ha nem lenne a fránya észak-nyugati szél! A napfényes tájak elkényeztetett lakói nehezen foghatják fel ezt az érzést, hiszen már a  2-3 napos eső is a búskomorság szélére sodorja őket, s az éltető napsütés, a természet bőkezű tobzódása mindennapjaik tartozéka... Nekünk csak cseppenként jut belőle, de talán annál jobban tudjuk értékelni. Nem fásultunk bele a tobzódásba...
   Kaméliám eddig még állta a sarat, akarom mondani: a fagyot. Ahol éri egy kis napsütés, tele van virággal. A fal felőli oldalon még várnak a bimbók a kibomlásra (a képről levágtam a tetejét, hogy ne látsszon a ruhaszárító zsinór...).

   
   Szombaton egyik barátnőm hozott egy csokor nárciszt a kertjéből. Első este majdnem elbágyadtam az illatától! Ma már, a negyedik napon, szűkmarkúbban árasztja, de a kora délutáni napfényben olyan gyönyörű volt, hogy nem bírtam ellenállni: lefényképeztem. 

ellenfényben...

és szemben...

2 megjegyzés:

  1. hű, de szép virágok! na most elkezdek köztük olvasni is ebben az illatárban :)...

    mi állitólag napfényes régióban lakunk, de ennek nemigen van mostanában nyoma, hó van és hideg. és riogatnak árvizzel is (de szerintem az nem lesz...legfeljebb kis kiöntés)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aliz, eltaláltad: van a kanapé és a könyvespolc között egy IKEA-s fotel, ahol többnyire a TV-nézem vagy olvasgatok... A könyvespolc kb. 2m20 X 1m20 és roskadozik: de könyveinknek csak töredék része van lent: a legtöbb a második emeleten!

      Remélem, nem lesz árvíz problémátok!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...