Keresés ebben a blogban

2011. március 18., péntek

A mi utcánk 1961-ben...



Régi akvarell még 1961-ből, hetedikes koromból.

12 megjegyzés:

  1. Az akvarellek mind olyan egyszerűen és őszintén könnyedek, mint egy esőmosta emlék. Ha tudnék festeni, csak akvarellben utaznék. ::))

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy megőrizted a régieket!

    VálaszTörlés
  3. Olyan tökéletesek a színek!!! Szinte csak odalépek, és ott vagyok az utcátokban, szaladhatok mezítlábasan végig a házacskák előtt.
    A sok saját emlék megelevenedik, ahogy olyan szépen írta Zé, az esőmosta emlékek, hisz falun nőttem fel, pont a 60-as években:)
    A leírt szónál ezerszer gyorsabb hatású egy jó kép! Minden elismerésem a Tiéd, Flóra.

    VálaszTörlés
  4. 63-ban lett igazán közöm egy alföldi faluhoz. Éppen olyan volt, mint a tiéd. A sarkon volt a kút, onnan hoztuk a vizet... Nagyon tartalmas képet festettél, Flora.

    VálaszTörlés
  5. @Zé: Ez az akvarell tényleg csak úgy készült, szórakozásból, és csoda, hogy fennmaradt: rajztanárnőm halála előtt egy nyaláb munkámat visszaadta anyának, ő pedig padláson, itt-ott tárolta, mígnem tavaly nyáron rájuk akadtam egy régi bőröndben... Ha most Picasso lennék, a távoli jövőben gadaggá tennék néhány, még ismeretlen örököst!...

    VálaszTörlés
  6. @Gabi: elenyészően kevés maradt fenn... Soha nem kezeltem úgy őket (sajnos?), mintha megérdemelnék a fennmaradást...

    VálaszTörlés
  7. @rhumel:Köszönöm, kedves Endi. Magam is csodálom 50 év (te jó ég!) után a színek meglehetős jó konzerváltságát, pedig csak a tanárnőm adott nekem néhány általa elhasznált, kiszáradt gouache tubust, amit én vízzel oldogattam... Órákig a csodás színek bűvöletében, s ennek az érzésnek az emléke máig érintetlen...

    VálaszTörlés
  8. @akimoto: köszönöm, kedves akimoto. Már ez a falu is változott egy keveset, sőt, mióta elmentem, várossá lett, bár kicsit túlméretezett rá ez a gúnya...
    A kút ott a sarkon, de a kép óta van csatornázás, gázvezeték, aszfaltos minden utca, telefon minden háznál: gyerekkoromtól fényévekre...

    VálaszTörlés
  9. Off: Flora, nem ide akartad azt a bejegyzést, amit a közösbe tettél? Engem ott sem zavar, csak szerintem eltévesztetted :))
    (én is jártam már így, mióta több blogom jelenik meg az irányítópultomon és véletlenül nem abba írtam, amelyikbe akartam)

    VálaszTörlés
  10. Igazad van, Ági, máshová kattintottam... Még kerestem is, hova lett...
    Irok a közösbe is holnap reggel...

    VálaszTörlés
  11. Névtelen28/3/11 00:59

    Ez a lány már mindent tudott kislány korában.Még szerencse,hogy a csillagászati évek nem rontottak rajta.Talán még javítottak is.Persze,tanulni kell.
    De mit? A tekhnét.A lelkedet nem cserélheted ki.
    Bár néha nem ártana...

    VálaszTörlés
  12. @Anonymus: vajon miért "nem ártana lelket cserélnem néha"? Ha megengeded, elég jól elboldogulok ezzel is, nekem nagyon is megfelel!

    Egyébként az elismerést megköszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...