Keresés ebben a blogban

2014. június 4., szerda

Vihar előtti szélcsend

   Kinn csepereg az eső... Második napja már. Legalább nem kell a kertet locsolni, igyekszem vígasztalodni velemszületett optimizmussal.
   "Kivettem" a délutánt és elhatároztam, hogy ma nem megyek a kiállításra ügyelni. Holnaptól úgyis két bőven megterhelt nap vár rám, s ilyenkor jobb, ha előtte veszünk egy mély lélegzetet...
   Délelőtt itt voltak a mesterek, hogy felvegyék az előleget a hamarosan kezdődő nagyszabású felfordulásra, mely 3-4 hétig fog tartani. Ehhez is most veszem majd előre a mély lélegzetet és némi tartalék energiát is kellene gyűjtenem az elviselésére.
   A konyhát ki kell ürítenem. Minden bútorelem helyet fog változtatni, a mosogató 90°-os fordulatot hajt végre és az ablak alatt találja magát, mely ablak a szárnyas ajtóval együtt kicserélésre ítéltetett. A sütő helyén tusoló lesz és WC fülke (eddig csak az emeleten volt). Arról nem beszélve, hogy az egész tető lebontódik és helyette (remélhetőleg) jobban szigetelt, új ablaknyílással felszerelt födél lesz a fejem felett! 
   S ekkor jön majd a tortára a szem cseresznye, mint a franciák mondják: "la cerise sur le gâteau"! Álmaim terasza a konyha elé! Igaz, hogy némi áldozatot követel: útjában van csodás hortenziám és legszebb rózsabokrom (a képen szereplő sárga)... Megígérte a mester, hogy talál nekik helyet valahol a kertben és át is ülteti őket!
   Augusztus elejére talán a festésnek, pakolásnak is vége lesz és jó lenne élvezni is egy kicsit az eredményt. Néha elmerengek az egészen: mi ez, ha nem vackolódas a végső helyemre?...

16 megjegyzés:

  1. Csupa jó változásról írsz, a nehezén meg hamar túljutsz, és elfelejted. Gyönyörű lesz a házad a kert felől is. Úgy örülök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Klári. Túljutok, persze, ha nem is hamar... A változásnak örülök, csak a velejáró felfordulásnak nem. A szemem a távoli horizonton vígasztalódik...

      Törlés
  2. Én mint kívülálló( vagyis nem nekem kell elviselni, szervezni stb), már előre várom az eredményt, de közben a fejleményeket is. Mosogató az ablak alatt, ez tetszik, és a terasz a konyha elé. Jaj, az nagyon!
    Felfordulásból volt részem, gondolok rád, tudom milyen.Erre mondják, hogy. " Azt tudom, hogy mi lesz, de hogy addig mi lesz?"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legutolsó mondatodat teljes mértékben osztom! Majd csinálok képeket, amolyan "Előtte-Utána" módon, mint a lakberendezési magazinokban...

      Törlés
  3. tetszik
    nekem minden ilyen felfordulás nagyon , mert annyiraaaa jóóóóó lesz utána:)
    egyébként a stílusod is:): "a mosogató 90°-os fordulatot hajt végre és az ablak alatt találja magát" ...egy tripla leszúrt Rittberger dupla luccal :)
    na majd szorítok, ha addig szükséged lenne fürdőszobára, wc-re, szívesen felajánlom itt az enyémet, ugorj át:))

    VálaszTörlés
  4. Köszönet az ajánlatért, Katalin - a "tripla leszúrt Rittberger dupla luccal" engem is megmosolyogtatott!
    Másoknal engem sem zavar annyira a felfordulás, mint nálam: ilyenkor szeretnék mély álomba merülni, s akkor felébredni, amikor már minden a helyén ragyog!
    (wc és fürdőszoba már van az emeleten, most a földszintre azért készül egyrészt, mert vendégeim is idősödnek és sokan nem tudnak felmenni a 18 lépcsőfokon... a tusoló meg egyenesen arra az időre, ha már én sem...)

    VálaszTörlés
  5. Ennyit megér. Vigasztaljon a tudat: a mesterek egész életüket ebben a zűrzavarban töltik, s mindig akkor mennek el a tetthelyről, amikor az szépen megújult. Leld benne örömödet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mick, köszönöm az ötletet, ez máris megvígasztalt! Végül is minden nézőpont kérdése, ugyebár?...

      Törlés
  6. Nagyon jónak tűnik minden ötlet. Ráadásul fantasztikusan kedves élhető tereid lesznek. A munka pedig ugyan sok lesz, de majd meglátod minden este kicsit megkönnyebbülsz, ahogy haladnak majd a mesterek és látod az eredményt. Sok erőt, és kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! S viszont kívánom neked ezeket a vígasztaló sorokat, hiszen te magadnak is szükséged van rájuk!

      Törlés
  7. Miért lenne ez vackolódás a végső helyedre? Épp ellenkezőleg: van értelme a nagy változtatásnak, mert annak eredményét, kényelmét még sokáig élvezheted - ebben bízol, ezért vágsz bele nem igaz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, mióta betöltöttem a hatvanat, nem tudok szabadulni a gondolattól... Szeretném azonban még élvezni egy ideig. Kedves és velem egyidős barátnőm állapota sem színezi rózsaszínre a gondolataimat....

      Törlés
  8. Én is így vagyok ezzel, mióta elmúltam 60, de különösen mióta már a 65 is mögöttem van, sokkal többet foglalkoztat az a bizonyos gondolat. Hessegetem ugyan, de...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértelek, Ági. Én is könnyebben hessegetem másoktól a gondolatot... De attól még élni is lehet, csak nem olyan gondtalanul (a jövőt illetően), mint addig.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...