Keresés ebben a blogban

2015. március 22., vasárnap

Barkácsolás

   Kinek nem volt még része manapság IKEÁ-s kalandban? Hát, gondolom, annak, akinek túl sok, vagy túl kevés pénze van... Esetleg annak is, aki nem szereti a modern skandináv stílust. Netán világnézeti okokból utasítja el, mint Gilbert, aki kategórikusan elzárkózott, miután megtudta, hogy a II. világháború alatt a cég alapítója együttműködött a nácikkal...
   Hogy őszinte legyek, nem vagyok ennyire következetes. Sőt, mióta Gilbert meghalt, néhány IKEA bútordarab be is lappangott a házba... Nagyon praktikusak, ár és minőség viszonyában verhetetlenek. Két bajom van csak velük.
   Az egyik, hogy sok helyről visszaköszönnek rám... A másik, a fontosabb meg az, hogy apró darabokban érkeznek, egészen takarékos méretre csomagolva, melyből aztán elénk bomlik az ijesztő mennyiségű, százféle méretű, előre kifúrt darab fa és az akkurátusan külön kis zacskókba csomagolt, töménytelen és változatos formájú csavar és egyéb titokzatos herkentyű... Mindegyikből hajszálpontosan annyi, amennyi kell. Ezért fogja el az embert a szorongás, ha néha megmarad a végén egy-két csavar...
   Tegnap este öt óra felé nekiláttam az összeállításnak. Nyolckor kidőltem, de állt a szekrényke, igaz, még nem a négy lábán... Ma délután fél négytől fél hatig BEFEJEZTEM! Öt fiókja van, de csak az első összeállítása ment lassabban, a többi már rutinosan, igaz, azért még nem csukott szemmel! Áldom a kis tölthető fúrógépemet, ami kívánatra csavarozik is, oda-vissza. Igy lettem kész hamarabb, mint amennyi időtől tartottam. 
   Most már csak le kell festeni. Kicsit mégis büszke vagyok magamra...


6 megjegyzés:

  1. belappangott! ez nagyon tetszik
    és a fiókjaid is, imádom a fiókokat
    hol lesz majd, és mik költöznek a fiókjaiba?gondolom olyanra kened mint a tálaló ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Kati!
      Fiókból sosincs elég, ez tény. Ráadásul a konyha felújításakor 2 fiókot "felszámoltak"...
      Van bennük dugóhúzó, konzervnyitó, kés-köszörülő, gyufa, citromhéj-kaparó, fokhagymazúzó stb. Még vérnyomás-mérő is! A lista nem véges.
      A szine a szürkék különbözo arnyalata lesz. majd felteszem.

      Törlés
  2. ja, és minden elismerésem, mestermunka, a fiókos szekrény összeállítása nem semmi
    gratulálok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, talán a fiókok összeállítása - no és a lábak! - volt a legnehezebb.
      Még csak nem is billeg!

      Törlés
  3. Ha ránézek az előre kifurkált lapokra, nem gondolom, hogy valaha is fiókos szekrénnyé tudnám varázsolni őket. Rózsa, gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, van hozzá egy rajzos használati utasítás... nomeg sok türelem.
      Köszönöm az elismerést!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...