Keresés ebben a blogban

2015. július 2., csütörtök

Kánikulai gondolatok

   Tegnap elérte a 38°-ot az itteni hőmérő, ami ritka teljesítmény egy észak-francia hőmérőtől... Tátogtunk is, mit a partra vetett halak, miközben összejöttünk páran, hogy Richarda-ra emlékezzünk. Nemsokára egy éve lesz, hogy meghalt, de ez a szó ma sem illik rá: inkább azt várná az ember, hogy egyszercsak újra betoppan, esetleg megszólal a néma telefonban...

   Hétfőn a hőség ellenére beültem a felforrósodott autóba (kinn parkol ugyanis szegény garázs híján a ház előtt egész évben), mert annyira vágytam már a képen látható kis kerti garnitúrára, mely a fából készültet hívatott helyettesíteni, kilenc évi hűséges és önfeláldozó szolgálat után... Az elmúlt három nehéz év olyan mélyre süllyesztett, hogy szükségem volt kis könnyedségre, színeket vinni a teraszra, a kerti virágok mellé, az életbe... Sokszor ennyi is elég, hogy az ember kellemesen "becsapja magát", miközben tudja lelke mélyén, hogy a valóságot nem lehet félrevezetni...
   
Ma reggel engedett egy kicsit a hőség szorítása, gyorsan kihasználtam, hogy a teraszon reggelizzek! Mint a facebook-on megjegyeztem: 

"Reggeli a teraszon. A tegnapi 38-40° elmúlt, lehetséges, hogy csak ideiglenesen. Nem számít, a boldogság maga is átmeneti állapot, múló pillanat, melyet így kell megragadni, röptében..."


18 megjegyzés:

  1. Kedves ez az összeállítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az asztal és mind a 4 szék más szinű... Mint a konyhában...

      Törlés
  2. Nagyon vidám. Párnákat is használsz, ha hosszabb ideig hűsölsz a teraszon? :) :) A kedves bárány meg kuksol a vörös juhar alatt, mint egy hű kutya. Mesés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Klári, én mindig szeretek párnán ücsörögni, kímélve" érzékeny pontomat"... Tény, hogy egy idő után a fém ülőke kemény!
      A bárányka hűsége kikezdhetetlen, a fácska meg szereti, hogy kültettem a cserépből.

      Törlés
    2. Most vettem észre: "ülőke", "bárányka", "fácska"... Micsoda gügyögésbe estem! A meleg teszi-e vagy komolyabb szimptómáról árulkodik?...

      Törlés
    3. Szerintem negyven fokban akár hűsítő érzetet is kelthet ennyi gyengéd fuvallat. :)

      Törlés
    4. Lehet, hogy igazad van, Klári, bár ráismerek elnéző kedvességedre irányomban...

      Törlés
  3. tetszik a kerti garnitúrád nekem is, (csak félek, nem tűnik elég stabilnak, olyan kis könnyednek, finomnak látom,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, ez csak látszat! Az asztal 9 kg, a székek darabonként is több kilósak, nem könnyed aluminiumból vannak (kibírnak engem is!...), s kaptak külön fényt és egyebet álló festést. Ezért olyan drága és ezért vártam a leárazásig (az asztalt 145 € helyett 101-ért kaptam meg, a székek darabonként 50 €, ellentétben az aluminiumból készültekkel, melyeket mar 15 €-ért lehet kapni... Bocs az anyagias kitételért!)

      Törlés
    2. köszi az infót, akkor mégjobban tetszik:))

      Törlés
  4. Nagyon szép garnitúra, nekem is tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, gyere el egyszer kipróbálni! Nagyobb erkélyre is jó!

      Törlés
    2. Köszönöm, de nekem már Sopronig is tortúra eljutni, úgyhogy marad a nézelődés innen a távolból. :)

      Törlés
  5. Névtelen6/7/15 00:32

    Kellemes látvány, a reggeli meg biztosan nagyon hangulatos ilyen helyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viola, mióta ilyen jó idő van (kivételesen!), minden alkamat kihasználok - hosszú lesz a böjtje!...

      Törlés
  6. Nagyon jó lett a teraszod. Imádom a vidám szineket. Gondolom itt a feltöltődés könnyen megy.
    A meleg ugyan arra jó mint a hideg. Olvasni, merengeni , magunkban elmélyülni ilyenkor igazán alkalmas. Senki sem zavarja meg a nyugalmat, mert mindenki szívesen begubózik ilyenkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellettek nagyon a színek! Évek óta lehangoltan élek a nyomasztó betegségek és a sorozatos gyászok miatt, megtiltva magamnak szinte a jókedvet is... A teraszra hiányzik még pár cserép virág, de mindig el kell mennem, néha hetekre is, és nem akarom locsolásukkal kedves és szolgálatkész szomszédnőmet terhelni...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...