Keresés ebben a blogban

2016. március 14., hétfő

Tavaszi séta

Photo: Claire Debay
    Elhagyatott blogok, ritka mozgás a Facebook oldalakon: jó jel, azt jelenti, hogy a tavaszias idő kicsalogatott mindenkit a képernyő mellől a napsütésbe! Alig-alig mertük elhinni, hogy napokig itt marad az anticiklon, amelyik igen ritkán állapodik meg felettünk, akkor is csak rövid időre szorítva vissza a Brit-szigetek nedves légáramlatait, nehogy megártson szemünknek a szokatlanul éles napsütés!
   A szomszédos belga városkában, Mons-ban jártam le a lábam a napos oldalakat keresve, mert az ányékban még jó pár fok különbség uralkodott. Egyik belga ismerősöm állította ki fotóit, ezúttal önálló tárlaton. Órákig képes lesben állni, ülni, esetleg a fűben elnyújtózva kivárni a pillanatot, míg egy őz fülét hegyezve kilép a napfényes tisztásra, míg a madár egyszál búzakalászon billeg, mikor felszállóban a hajnali köd. Pedig nem laknak turista szépségű helyen: a Borinage bezárt bányáinak szomszédságában, az összeomlott vallon iparvidéken. Csodálatos szépségű, esetleg drámai erejű képei  -  melyekről azonban többnyire hiányzik az ember  -  bizonyítják, hogy a szépség mindenütt megtalálható, csak meg kell látni!
    Egy képet kiválasztottam magamnak ("felesleges fényűzés" részemről, de szeretem kézzelfoghatóan is bizonyítani, hogy elismerésem nemcsak szavakból áll, mert azokat a legkönnyebb kimondani, nem kerülnek sokba...)
    Beszélhetnék még sokáig erről a rokonszenves és tehetséges házaspárról. Claire, a feleség szenvedélye a fényképezés, a férj most írja második regényét, különben pedig két lova a mindene... Jó ötvenesek, most született első unokájuk...

3 megjegyzés:

  1. csodálatos emberek, akikről mesélsz
    és meseszép ez a fotó

    igen, mindenkit kicsalogat ez a melengető napsütés, én is alig győzöm inni a sok látnivalót, az erdőt

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy benéztél, Kati! Igen, nagyon kellemes, érdekes emberek, Claire et Jean-Pol. Ez utóbbit még Gilbert-en keresztül ismertem meg. Mindig nagyon szívesen találkozom velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem találok a neten tőle fotókat (lehet nem véletlen)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...