Keresés ebben a blogban

2016. július 29., péntek

Vándorlás...

Lucie anyjával a Tisza-parton, másfél évesen
   Ez a nyár... 
   A közepén tartunk. Sokan már lassan visszafelé tartanak a szabadságról. A magamfajta időtlen térben mozgó, az öregség felé totyogó ballagó, bár fejében úgy 30-40, na mondjuk, 50 éves nőnek nem számít, mikor kezdődik, mikor végződik a szünet, legfeljebb a családjáé szolgáltat némi támpontot. Vasárnap hajnalban útrakelünk, ha igaz.
   Most, hogy a fiam háztulajdonos Magyarországon is, ott töltenénk 3 hetet. Őt vonzzák a boldog gyerekkori emlékek Mindszentre, és magától értetődőnek tartja, hogy elkísérjem őket. Sőt, még egy kis bécsi sétat is beiktatott, hogy megnézhessem eredetiben kedvenc festőimet.
   Természetesen, nagyon szeretek velük lenni. Ugyanakkor félek a hosszú autózástól, amelyet a 42 év alatt annyiszor megtettem: évente legalább egyszer, de néha többször is.  Egyedül is. Ilyenkor kell belátnom, hogy lassan eljár felettem az idő. Hogy vágyom a nyugodt és napos augusztusra itt északon, a 20-25°-ban, melynek melege immár elég nekem. A kert is most számítana rám és gyönyörködhetnék benne még pár hetet, mielőtt a végetérhetetlen szürkeség ismét rám borulna. Irogathatnék a mélázó csendben, kicsit melankólikus, önirónikus és nosztalgikus sorokat. Ha nem lenne olyan szerénytelen Adyra hivatkoznom: "S égtek lekemben kis rőzse-dalok: / Füstösek, furcsák, búsak, bíborak, / Arról, hogy meghalok."... Talán Mindszenten is marad rá egy kis időm a máris szoros programban.
   
  
 Mindenkinek pihentető boldog nyarat kívánok!

7 megjegyzés:

  1. Abból a csodálatos nedves homokból ott a Tisza-parton micsoda hatalmas várat lehet csöpögtetni!
    Jó nyaralást kívánok én is mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Klári! A Tisza-part, Szeged, Budapest, Vásárhely, Fehérvár stb. vár ránk...

      Törlés
  2. Jó utat, sok szép élményt és jó pihenést kívánok!

    VálaszTörlés
  3. köszönöm az értesítést,
    szeretettel kívánok minden minden jót, szép, kellemes időt, emlékeket, sok mindent
    (és sok-sok fotót:))))

    VálaszTörlés
  4. Névtelen1/8/16 07:35

    Jaj Istenem! Mikor jártok Fehérvár felé??? Tudom, hogy nagyon sűrű a program, hogy ez a 3 hét a családé és minden percetek be lesz osztva. De hátha mégis, odafuthatnék és élőben is megölelhetnélek?!....(küldök e-mailben telefonszámot, meg írok is, reménykedve)
    rhumel

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...