Keresés ebben a blogban

2015. március 4., szerda

Nagymamák napja


   A múlt vasárnap történetesen a "Nagymamák napja" is volt Franciaországban... Mivel már kétszeresen is kiérdemeltem a státuszt, ezt a virágot kaptam az unokák nevében.
   Persze, mindenki tisztában van az efféle ünnepek pusztán kereskedelmi eredetével. A karácsonyi nagyszezon utáni üresjáratot fel lell lendíteni a Valentin, a nagymamák, a babavárás, a titkárnők, az ápolónők stb. ünneplésével. Hogy az Anyák napját és a Nőnapot ne is feledjem! A férfiaknak ott van az Apák napja, meglehetősen kései találmány... Talán azért, mert a férfiaknak nincsen külön ünneplésre szükségük? Övék lenne az összes többi nap?... 
   Mesterkélt találmány ide vagy oda, a virág mégis nagyon jól esik. Okkal vagy ok nélkül. Főleg, ha igazi érzelmek kísérik.

11 megjegyzés:

  1. nálunk anyák napja nagyanyáké is (gyakorlatilag ill. jó esetben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha még valaki egyszerre betölti a kettőt! Én különben csak véletlenül tudtam meg vasárnap délben...

      Törlés
  2. Isten éltessen nagymamák napján is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Általában telefont kapok a kicsiktől, nekem az is bőven elég! De most helyben voltunk a másik nagymamival...

      Törlés
  3. Szeretek ünnepelni, örülni, szeretni élni, sőt ha lehet mindezt egyszerre tenni az a legjobb. :o))). Ha tehetném, akkor minden pillanatot megünnepelnék. Ugyanis az ünnep az élet dicsőítését jelenti nekem. Nincs igazam. Lehet velem nyugodtan vitatkozni, de ha azt veszem, hogy egy ünneplés mennyi endorfin /boldogság/ hormon termelést indít el, akkor talán érthető a rajongásom. Kemény munkámba telt kialakítani a boldogság függőségemet, de mára sikerült.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi, én meg szeretem a te életkedvedet, "nyüzsgésedet" (a te kifejezéseddel), a mindenkori ünneplésre készségedet! Ha lehet, én is megünnepelnék minden kellemes napot, amelyikre reggel még kinyithatom a szememet!
      Csak ne a kereskedelem alattomos fogásai késztessenek rá...

      Törlés
    2. Bár közhely , de nem a megvásárolt ajándékoktól érzem ünnepnek a napokat. Valentin napkor a szerelmet attól érzem, ha megcsókolnak. Ha jól tudom a csók még nem kapható kereskedelmi egységekben, csak emberi erőforrással előállítható, de az erre szakosodott örömlányok sem árusítják ezt a terméket. :) jaj de rossz vagyok ma Rózsa! Kellene nekem valami szigorúság tabletta, ami komolyabbá tenne!

      Törlés
    3. Ha ellentmondasz nekem, az is tetszik, mert attól élő egy véleménycsere!

      Hogy én is ellentmondjak, nekem meg az tetszene, ha nem csak Valentin napra jutna az említett "termékből"! :
      ;)))

      Törlés
    4. Még egy icipici reprika. Egyelőre kegyesek az égiek velem és nem csak ünnepnapokon adnak a csók nektárból nekem. Pont emiatt érzem annyira ünnepnek azt, amikor kapok belőle. Égi kegy. Igyekszem is megbecsülni. Ki tudja meddig lesz benne részem?
      Sokat fecsegek ma. Bocs, de élvezem, hogy végre van rá egy kis időm. Ez is egy fajta ajándék. Mármint az idő.

      Törlés
    5. Már csak egy hónap szabadság és aztán búcsút inthetünk ennek is. Remélem Ábris megkegyelmez nekünk és nyugodt baba lesz!

      Törlés
    6. Hát, ami az említett nektárt illeti, nálam hiánycikk már majdnem 9 éve... Hiányzik? Nem is tudom...
      A babának meg annyi dajkája lesz, hogy nem is tud majd választani!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...