Keresés ebben a blogban

2019. július 23., kedd

Hortenziák

   Megérkezett ide északra is az e heti meleg hullám, a kánikula, mely pénteken éri majd el tetőfokát. Leengedett redőnyök mellett éldegélünk (mi, az idős korosztály, hogy ne mondjam, az öregek, akiket óvni kell immár a hőségtől, időnként "meglocsolni", mert észre sem veszik, ha kiszáradóban vannak...) Furcsa érzés belépni ezen a kapun is.
   Estefelé kimegyek a teraszra, hiszen a vacsora, reggeli még elkölthető kinn. Meglocsolom a kertet : nagyon áhítozik rá, a kőfalak még ilyenkor is a virágokra lehelik a forróságot. 
   Elnézem ezt a kis zsebkendőnyi színes foltot, melyhez annyira ragaszkodom. Sok öröm forrása egész évben az évszakok váltakozásának tükrében. Kevesebbet bírok vele törődni, de amit tudok, megteszem és meghálálja. Nyáron pedig, amikor a legközvetlenebb közelségben lehetnék vele, elutazom, hogy a gyerekekkel legyek, nomeg a magyar családommal, akik egyre kevesebben vannak (szerencsére eljött egy részük 1 hétre július elején!). 
   Kis sajnálkozással képzelem el a kellemes nyári napokat, melyeket a teraszon tölthetnék a napernyő árnyékában, szemben a kert ihlető és bensőségesen jólismert szépségével, írogatva a régóta tervezett vagy folyamatban lévő dolgaimat, olvasgatni a nyugágyban, esetleg barátokkal kávézni, "mélyenszántó" trécselések közepette... 
    Olyan kevés jut belőlük egész évben... De jó lenne, ha maradna augusztus végére is!!!

7 megjegyzés:

 1. nagyon szépek, látszik rajtuk a gondos kezelés

  csakhogy rászántad magad az útra, hidd el jut is marad is a kert öröme9ből...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, továbbra is kellene nekik a gondoskodás! De most megszakad 3 hétre...
   Itt, északon olyan kevés jut a kert örömeiből... Az év nagyobb részében esős, hűvös és felhős az idő. Ilyenkor kellene kihasználni minden percét...

   Törlés
 2. Ezek szerint az utazás mellett döntöttél, kívánom, hogy az élmények legyőzzék a fizikai nehézségeket. Legyen szép nyaralásotok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Ági: nem akartam csalódást okozni a gyerekeknek... De nem tudom, milyen állapotban érek vissza... Legyen neked is szép és ne túl meleg nyarad!

   Törlés
 3. Válaszok
  1. bocsánat, nem sürgetlek, csupán aggódok...

   Törlés
  2. Köszönet, Kati, nemsoka jövök! 2 napja érkeztünk vissza.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...