Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 4., vasárnap

Nemsoká vissza...

   Lassan pakolni kell az autóba... Lejár a két hetes nyaralás Lucie-vel, bár néhány napot náluk maradok, fiam kérésére: legutóbb anya temetésén voltunk együtt. Igaz, tegnap késő éjjelig hurcolkodtak négy másik baráti házaspár és bérelt teherautó segítségével, a frissen vett kis kertes házba, ahonnan estefelé óvatlanul megszökött Lucie szerelmetes macskája... Még én is vele álmodtam, annyira tartottam Lucie bánatától: mindene volt a macska, meg is tanulta tőle a nyávogás különféle intonációit, olyannyira, hogy még az itteni szomszéd macska is megfordult rá és elkezdett vele "csevegni"!
   Aztán éjfél felé jött a megváltó hír: visszasétált a macsek, pedig nem is ismerte még az új környezetet, mindössze egyetlen éjszakát töltött ott, és ráadásul afféle emeleti lakásmacska lévén, számára a szabad tér eddig az erkélyre korlátozódott.
   Lucie gondterhelten ballagott fel a lépcsőn a fürdőszoba felé. "Nehéz az élet" ("La vie est dure")  -  sóhajtotta,  -  "Persze, főleg neked" ("Surtout, pour toi"), tette hozzá  mintegy érdemeim és fáradságom elismeréséül...

6 megjegyzés:

  1. Nahát! Mi is "beszélgetünk" a macskánkkal. Lucie-nek rövid, magas fekvésű nyaut küldök. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy örömmel megtörtént a viszontlátás! A macska szokja az új lakhelyet.

      Törlés
  2. Három jó hír!
    Kertes ház, a macsek visszatérése és érdemeid elismerése!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A negyedik pedig az, hogy talán pár nap pihenés következik, ha igaz...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...