Keresés ebben a blogban

2014. május 1., csütörtök

Májusi kis harangok


   Május elseje! Itt, Franciaországban (már írtam róla előző években), az emberek gyöngyvirágot ajandékoznak egymásnak ezen a napon. Az idén a korai tavasz időben kihozta a virágaikat a kertben is, de minden bolt tele egy vagy több szálból kötött kis csokrokkal, esetleg gyökeres cserepecskékkel! "Porte-bonheur"! Szerencsét, boldogságot hoz. Nagyon ránk férne! 
   Az ilyen kívánság mindig jól jön. Akinek már van belőle, sohasem elég, esetleg szeretné biztosítani az eljövendő időkre is. Akinek meg hiányzik az életéből, annak esetleg hozhatnak egy zsákkal a májusi kis harangok!
   Tegnap a szomszédasszonyom, Madame Quarrez becsöngetett úgy estefelé. Mielőtt ma kora reggel a fiához elmenne, hozott egy kis cseréppel nekem is, nehogy elkerüljön a boldogság.

8 megjegyzés:

  1. Névtelen1/5/14 14:05

    Ómika (dédanyánk) kedvence, anyák-napi köszöntője számomra a gyöngyvirág. Hozzon Neked szerencsét, boldogságot, adjon örömet, amikor meglátod.
    stali

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt Anyák napja május végén lesz.
      Köszönöm a jókívánságot, kedves Kati, csak a kertbe kell kimennem az örömért, de benn is akad!

      Törlés
    2. Névtelen1/5/14 16:08

      Jusson minden napra, kívánom Neked!
      stali

      Törlés
    3. Neked is, még sok-sok évig!

      Törlés
  2. Kedves szokás. Alkalom a másokra való nyitásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt nagyon meggyökeresedett (állítólag még a reneszánsz korból ered...), az alkalmi és profi árusok nagy örömére is!

      Törlés
  3. A keddi ballagáson volt díszítésként gyöngyvirág is. Hoztam haza belőle egy szálat. Nem többet, csak egyet, és néhány szál orgonát is, fehéret is, lilát is. Betöltötte az illatuk mégis a szobát, éppen csak kellemesen, főleg, ha közel mentem hozzájuk, vagy odanyomtam az orrom.. Olyan jó volt.
    Szép szokás a francia, ahogy Mick írja, nyitás lehet másokra,de megerősítés is. Én szeretem a hagyományokat. Hiába mondják, hogy egész évben kellene azt a bizonyosat tenni, érezni, amiről az ünnep szól. Kellenek a megerősítések, mikor intenzívebben éljük át, ami év közben halványodhat, mert nem vagyunk robotok, akiket beállítottak ugyanarra az intenzitásra.

    VálaszTörlés
  4. Az egyik baratnőm most hozott nekem is a kertjéből olyan óriási csokor fehér orgonát, hogy felét átvittem a szomszédnőmnek! Csodás az illat, mihelyt belépünk az ajtón!
    Én is bizonyos építő hagyományok híve vagyok.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...