Keresés ebben a blogban

2014. október 8., szerda

Utolsó felvonás?...

   Hétfő reggel óta ismét kisebb csatatér formáját öltötte fel a földszint. Sokkal kisebb, mint a nyári volt, de tulajdonképpen annak folytatása, sőt, talán-talán méltó befejezése.       Sikerült rátenni a kezem  -  persze csak átvitt értelemben!  -  egy afféle ezermester iparosra, aki elvállalta a festést és a fennmaradó apró-cseprő, de az én erőmet vagy képességeimet felülmúló munkák befejezését, melyek eltartanak jó hétig. Ezen felbuzdulva én is nekiláttam végre a tálalószekrény (büfé - buffet) régóta húzódó átalakításának. Úgyis nehéz lenne ilyen körülmények között változatos elfoglaltságot találni, és legalább meglepem vele magam születésnapomra!
   Tegnap elkezdtem a százéves bútordarab sok-sok viaszrétegének lesúrolását egy  erre kitalált, kicsit büdös szerrel, majd White Spirit lemosás következett és most szárad... Mivel egy bemélyedésben álldogált a kandalló és a fal között, ki kellett húzni óvatosan a szoba közepére, anélkül, hogy a rengeteg pohár, csésze, tányér összetört volna. Kipakolásra ugyanis nem maradt hely, mert a konyhából sok minden megint ideiglenesen odébb költözött! Igaz, nagy kedvem sem volt hozzá... 
   Kint 13° van és csepereg az eső... Nemsokára a fűtést is be lehet kapcsolni, mihelyt újra ablakot csukhatok a sok festékszag kiszellőzése után!

14 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy sok a munka, de minden szavad nekem csak a szépségről szól. Szép tálalószekrény, csepergő esőben a fűtés kellemes ígérete, a kandalló megemlítése, és a vágyott rend közelsége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, Éva, sokat számít nekem a köröttem levő dolgok harmóniája, szépsége (legalábbis számomra legyenek szépek). S nem is muszáj erre sokat költeni! Abban is egyetértünk, azt hiszem, hogy fontos az is, amit ezek a tárgyak mesélhetnek...

      Törlés
  2. Otthonosságot érezni a bejegyzésedből. Ezek az aprócseprő dolgok adják ki életünk valódi színeit. A tálalód gyönyörű. A munkáknak pedig ahogy írtad mindjárt vége. Mire itt a tél, már a művészeteknek szentelheted magad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alig várom, Györgyi, hogy befejeződjenek a munkálatok, de amint te is tapasztaltad már jónéhányszor, egy házban ezeknek soha nincs vége!
      "Ezek az aprócseprő dolgok adják ki életünk valódi színeit" - mondod, és én is így érzem, ezekkel tudunk leginkább azonosulni, ha olvassuk valakinél!

      Törlés
  3. ohhh, ez valami meseszép ez a tálaló, vagy mi,
    nem értek hozzá, de vonzódom, gyönyörű

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, ez a bútor majd 100 éves, csak azért tartogatom, mert "mesél"!... Gilbert szüleitől került hozzánk vagy 37 éve, utazott is velünk az országban ide-oda (pl. Bordeaux mellé, vagy 900 km), majd ide költözött. Nagyanyja kapta még nászajándékba és azért tartogatom, mert G. volt a kedvenc unokája... Nagyon szerették egymást, de kórházban volt, amikor esküdtünk és ezért nem tudott eljönni Magyarországra. Sajnos, meghalt, mielőtt újra találkozhattak volna...

      Törlés
    2. szép, ahogy őrzöd az emlékét

      Törlés
    3. Valami nagy egész része, ami az életem volt - jóban, rosszban - 58 éves koromig. ha teljesen "tiszta lappal" próbálnék újra kezdeni, az lenne az érzésem, mintha "kiradíroztam volna" életem nagyobbik felét...

      Törlés
  4. Gyönyörű szép ez a tálaló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos(?), mától fogva már nem ilyen... Holnap felteszem az újabb kinézetét is, amin napok óta gürcölök!

      Törlés
  5. DRÁGA FLÓRA RÓZSA, SZÜLETÉSNAPODON SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK, ÉS KÍVÁNOK MINDEN JÓT, SOK ÖRÖMÖT, BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET, SZÉPSÉGET GAZDAGON
    @---{---------------

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati, nagyon köszönöm a figyelmedet és a jókívánságokat: körülbelül mindent beletettél a kosárba, amire szükségem van!

      Törlés
  6. Kedves Rózsa! Isten éltessen!
    ...és hátha nem ismered: egy tréfás köszöntő erdélyi eredetű:
    Tréfás születésnapi köszöntő
    Valamint a kalocsnira tapadó agyag ölelő karjaiból kibontakozó kocsikerék csikorgása által megriasztott tanyai kuvaszkutya bundájába kapaszkodó kullancsbogár szemeiből kicsorduló könnycseppekben visszatükröződő régi rabló lovagvár felvonóhídjából kiálló rozsdás vasszögek összetartják annak alkotórészeit, azonképpen tartson össze bloggereket a barátság és a szeretet; és valamiképpen a kandúrmacska hosszú bajuszától megcsiklandozott katicabogár szárnyáról visszatükröződő napsugár heve által egy ócska kalapon megolvasztott tündöklő zsírfoltok erősítik annak matériáját, azonképpen erősítsen a sors testileg, lelkileg a jövőre; és valamint a kegyetlenül hamis zene utolsó akkordjainál elájuló leányka lármás sóhajától megreszketett gyertyaláng fényénél silabizáló diákok mandzsettájáért lamentáló háziasszony ölében csipogó kiscsirkék csiripelésére kotkodácsoló tyúk által szertekapált vakondtúrásra hull a mindeneket megkeményítő eső, azonképpen hulljon a te fejedre is mennyei áldás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Mick; ismét lélegzetet vehetsz!...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...