Keresés ebben a blogban

2015. június 28., vasárnap

Pergő június

   Mióta visszajöttem (csütörtök délután) nem szálltam le a"körhintáról"! Már a visszaindulás is talányosan kezdődött: a sztrájkoló taxisok miatt lezárták a Párizs körüli belső autópályát, különös tekintettel a repülőterek felé vezető kijáratokra (az utasok gyalog vonszolták csomagjaikat az utolsó száz métereken keresztül...). A megvadult taxisofőrök autókat forgattak fel, gumikat égettek az alagutakban, tiltakozásul az UberPop nevű amerikai cég ellen, mely lehetővé teszi, hogy magánszemélyek telefonhívásra féláron fuvarozzanak utasokat, természetesen adó- és egyéb hozzájárulások lerovása nélkül... Az én utam is arra vezetett, ezért vártam pár órát az indulással. D.e. 11 felé még mindig azt jelezte a felirat, hogy a "périphérique" zárva,  ennek ellenére láttam néhány autót abban az irányban is, ezért nekivágtam: hátha csak elfelejtették eloltani a figyelmeztetést! Szerencsére elég sokan kerülték el óvatosságból az egyébként mindig rettentően zsúfolt utat és így elég hamar kijutottam Párizsból.
   Délután elballagtam a kiállításra, csakúgy, mint pénteken. Az idő egyelőre csodálatosan nyári, hogy lekopogjam. Tegnap elmentem a temetőbe Gilbert néhány hűséges barátjával, akik évente leróják tiszteletüket az eltávozottak sírjánál egy szál piros rózsával és néhány spontán megemlékező szóval. Ugyancsak ők hívtak meg az esti "évadzáró" vacsorára, ahol is kellemes beszélgetésekben volt részem éjfél utánig... Különösen megmaradt bennem az egyik eszmecsere: egyikük (neurológus) a tudatos meditáció erényeit fejtegette meggyőzően... Lehet, hogy elolvasom a könyvet, amit melegen ajánlott, bár lehetséges, hogy majd kilenc éve magam is ezt a fajta éber meditációt űzöm... A könyv arra is jó lesz, hogy tisztázzam a kérdést.
   Ma d.u. elmegyek még a kiállításra ügyelni, s nem utolsó sorban a látogatókkal elbeszélgetni. Hétfőn zárunk.
Mellékelek egy másik kiállított terméket. 

14 megjegyzés:

  1. Kedves Flóra!
    Nagyon-nagyon tetszik ez, valamint az előző beírásodnál is feltett képed, ügyes vagy, gratulálok!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. A közlekedésben tanusított bátorságodhoz és a lélekjelentétedhez legalább akkora elismeréssel gratulálok, mint egyéb sikeres munkáidhoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Klári, az igazat megvallva nem valami lelkesen vágok neki a Párizs felé vezető autópályának, különösen hét közben és esős időben, a rengeteg behemót kamion miatt, melyek szinte egyidőben előznek az index kitételével, közben elárasztva a szélvédőt... De vonattal körülményesebb, mióta a gyerekek kiköltöztek Párizstól kicsit messzebbre, kertes házba. Igy szabadabb vagyok s vezetek, amig bírok.

      Törlés
    2. Hát ez az... pont úgy van, ahogy elképzeltem.

      Törlés
  3. Pörgős heted volt. Szépek a mutatott képeid.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen28/6/15 23:44

    Szép kép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet, kedves Viola, a bepillantàsért a blogomra!

      Törlés
  5. érdekel az említett könyv,
    talán Tara Ward könyvéről van szó?
    mesélj róla légyszíves

    VálaszTörlés
  6. A szerző Christophe André, francia psychoterapeuta és analitikus, 2011-ben jelent meg, egy CD MP3 kíséretében, melyen a szerző hangja kíséri a 10 meditációs szeanszot.
    (Méditer, jour après jour : 25 leçons pour vivre en pleine conscience, Paris, L'Iconoclaste, 2011)
    Még nem szereztem meg, csak Thierry beszélt róla szombat este...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://korunk.org/letoltlapok/Z_ZMKorunk2011augusztus.pdf

      https://www.youtube.com/watch?v=fuDXc1Hr9UE




      C.Andrétól magyarul az ÖNBECSÜLÉS köynvét ismerem

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...