Keresés ebben a blogban

2016. február 20., szombat

Kifelé a télből?


   Délután fél hat körül jár az idő (a téli), és 
a nap még csak most van lemenőben a szomszéd utca platánjai mögött. Majd egy órát hosszabbodott a decemberi napforduló óta. 
   Kimerészkedtem a gyepre, mely lassan felenged az éjszakai fagyok után. A kamélián két bimbó már ki is nyílt, a többi óvakodva várja a hasadást. A rózsafákat sürgősen metszeni kell, egy jó hónappal megelőzve a szokásos dátumot. Egyszer lazán már megmetszettem az ősszel, most azonban a magasra nyúlt ágak tetején kis levélcsokrok készülődnek, ezért gyorsan levágtam őket úgy 30-40 cm magasra, a sűrűjéből is ritkítottam egy kicsit. Ha nem jön még valami szigorúbb fagy rájuk, újra nekiindulhatnak a növekedésnek.

10 megjegyzés:

 1. úgy szeretek gyönyörködni a kék ég felé nyújtózkodó vékony gallyak érhálózatában
  szép az első képed
  további jó munkát kívánok
  legyen szép vasárnapod

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm, Kati, neked is!
  A platánokat 2-3 éve "nyakazták le" s máris megint az égig érnek!
  Én is elnézegetem őket, a változásaikat az év- és napszakok szerint, a konyhaajtóban álldogállva...

  VálaszTörlés
 3. Rózsa, jól tetted, hogy lefényképezted a bokrot megmetszett állapotban, meg a tavalyi gallyakat is. Tapintatosan tudsz segíteni, köszönöm! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha valami számodra is használhatót mond, örülök neki, Klári! Különben főképpen fiamnak szántam a képet inspirációra, hogy fiatalítsa meg a rózsafáit... Örülök, hogy benéztél.

   Törlés
 4. szóval, egy hete, mióta nem hallok rólad/tőled/felőled, azóta volt nyáriasan tavasz, volt hóesés, és volt sárga homokszemeket tartalmazó eső, és volt orkánszerű szélvihar, és volt Oscar, és voltak jó könyvek, és filmek is, meg éneklések, meg ...annyi minden  igazából csak annyit akartam írni, hogy "hiányzol(ik a blogod)", de aztán meg azt is, hogy biztos írod az értekezésed a akt szimbolikájáról )nagyon kíváncsi vagyok)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kati, meghatott az érdeklődésed, hogy valakinek feltűnt a hosszú hallgatásom... Némileg vígasztaló ebben a szürkeségben, ahol most támadott le egy influenza-szerű alattomos mellkas-hasogató köhögés, nátha, láz, fájdalom az izületekben stb. Unokáim egy hetes vakációjával tetőzve, amiben az bánt leginkább, hogy nem tudom kellőképpen élvezni ittlétüket, bár ők is betegek és kórusban, sőt, kánonban köhögünk...
   Köszönöm.

   Törlés
  2. jaj, azt pont nem vettem leltárba, hogy betegség is odalopakodott...
   hess, hess, el-vele
   :)
   jobbulást kívánok

   Törlés
  3. Köszönöm.
   Épp most hivtam ki az orvost, egyre jobban elmérgesedik a helyzet...

   Törlés
  4. De borzasztó! Itt is egyik gyulladásból a másikba megyünk át. Javuljatok meg!

   Törlés
  5. Klári, mennék én már inkább a tavaszba, mint légcsőhurutba... Tartalékok kimerülőben...
   Köszönöm.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...