Keresés ebben a blogban

2017. január 2., hétfő

Az én 2016-os szilveszterem...


   2017. Ezt is megértük  -  sóhajtok fel. 
  Újfajta reakció. Az élet nem beláthatatlanul kígyózó széles út többé, hanem egyre keskenyedő mezsgye, esetleg szakadék szélére vezető hegyi ösvény, melyet szakaszonként teszünk meg, gyakran hátrapillantunk, pihegve meg-megállunk, és örülünk, ha még ballaghatunk rajta...
  Elhatároztuk két szintén egyedül élő kedves ismerősömmel, hogy együtt töltjük a Szilveszter estét. Ki-ki vállalja a menü egy részét, s nálam jövünk össze. Egyikük, Françoise előtte napon töltötte be a 83. évét, így neki külön ajándék is járt. 
    Anne készítette az előételt, Françoise vállalta a húst (kacsamell naranccsal). Rám esett a desszert, amúgy is ebben vagyok még a legelismertebb családi és baráti körökben (igaz, G. is ezt szerette legjobban a fogások közül, s így természetesen ebben tettem szert a legnagyobb gyakorlatra). A fenti képen látható Charlotte-ot készítettem el (viszonylag gyors és nehéz elrontani is). 

   Jól elbeszélgettünk, hiszen a szűk kör megfelelő hangulatot keltett hozzá és kihozta a bizalmasabb vallomásokat is. A desszert előtt társasjátékoztunk, Françoise valami fejtörő játékot hozott, ami a scrabble és a domino között helyezkedik el valahol. Ide kell még írnom, hogy meglehetős csodálattal viseltetem Françoise irányában. Már több mint 10 éve ismerem. Szinte semmit sem változott, még most, nyolcvanas évei elején is jó tizenöttel kevesebbnek néz ki. Szellemi frissesége megmaradt, sőt a fizikai is tűrhető (az enyémnél jobb). Utazik, most éppen Dél-Afrikába készül. Mióta özvegy, egyedül látja el nagy kertjét is. Lényeg, hogy soha nem panaszkodik, hangulata mindig kiegyensúlyozottan kedves, mosolygós. Nincs kizárva, hogy időnként fellobban, esetleg elkeseredik, de azt megőrzi magának, azt hiszem...

12 megjegyzés:

  1. BUÉK! aranyosan szilvesztereztetek...És itt mindenki fiatal! a 83 évest is hiba kerestem....:) a desszertet gondolatban megkóstoltam, finom volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Aliz! a desszert tényleg finom volt!
      A 83 éves az ülő hölgy, de valóban fiatalos, nem azért ült, mert fáradt volt, csak a Anne (62) állt fel mellé a fotózás kedvééert...

      Törlés
  2. Hihetetlen! Mindannyian nagyon jó, tartós anyagból vagytok. Így tovább,százhúsz évig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, ha százhúszig nem is, még egy darabig jó lenne!

      Törlés
  3. Hat ez elkepeszto. A ket not egyidosnek (60+) neztem. Ne semmi! Vannak gyerekei?
    A menu biztos finom lehetett.
    Boldog uj evet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vannak gyerekei (2-3), felnőtt unokái, de messze laknak. A menü viszont nagyon finom volt!
      Boldog új évet mindhármótoknak!

      Törlés
  4. Hihetetlenül fiatalosak vagytok.
    Nagyon gusztusos a desszert. Mindig kiváltságosnak éreztem azokat akik finom sütiket tudnak készíteni. Nekem ez a gyönge pontom a konyhában. Undorodom attól, ha valami a kezemre ragad. Így én csak kevert sütiket gyártok, amit kézzel nem kell megfogni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Györgyi a "fiatalosat"!
      Ezt a desszertet is csak nagyon keveset kell manipulálni! (pl: a mandarint megpucolni)
      Érezzétek otthon magatokat az új házban!

      Törlés
  5. Még hogy a Charlotte torta viszonylag gyors??? Hozzá se mernék fogni, annyira macerás. :) Minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen profi módon el tudod készíteni.
    Boldog új évet, Rózsa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, szerintem egy magyar almáspite vagy mákoskalács SOKKAL macerásabb!
      Én a könnyebbség miatt döntöttem emellett!

      Neked is nagyon boldogot, kedves Ági!

      Törlés
    2. Köszönöm a jókívánságot. :) Közben kitaláltam, hogy ha kész piskótatekercsből készíteném, azzal le lehetne egyszerűsíteni - dehát gondolom, ez szentségtörés lenne a Charlotte ellen. :))

      Törlés
    3. A babapiskótát meg készen lehet kapni! Mondom én, hogy gyerekjáték!... :)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...