Keresés ebben a blogban

2017. január 29., vasárnap

Bűvölés

   Kaptam egy gyönyörű szál fehér rózsát Thérèse barátnőmtől, újévi lapomért cserébe. Még meg is bűvölte sebtében, afféle Reiki-s hókuszpókusszal, hogy sokáig bírja.       
   Emlékszem, Richarda avatta be annak idején. Én hoztam össze őket, mert sejtettem, hogy jól megértik majd egymást. Richarda beavatta a Reiki mester-fokozatába is, Thérèse viszont az Ikebana rejtelmeibe vezette be őt.
   
Sajnos, a rózsa minden kezelés ellenére csak egy hétig bírta a benti meleget, lekókadt a feje, elszáradtak a szirmai, a levelei. Levágtam alul-felül és egy pohár vízbe tettem a konyhában. Egy hét múlva kis hajtások fakadtak a szárán. Elhatároztam, hogy mentési akciót kísérlek meg.
   Eszembe jutott a facebook-on látott ötlet. Fogtam egy közepes krumplit, levágtam az aljából és felül kis lyukat fúrtam rajta.
   A kertben pár nap óta felengedett a fagy. Szabad helyet kerestem a kakukkfű és a menta mellett, elföldeltem a krumplit a jövendőbeli gyönyörű fehér rózsatővel. 
    
   
   Vajon gyökeret ereszt-e a remény még egyszer a kertemben?... 
    A fejleményekről tudatlak benneteket.

10 megjegyzés:

  1. Biztos megered. Ez a fásdugványozás. A Reiki szintén jót tehet. :)) Ha hidegebbre fordul, tegyél rá nagy befőttes üveget. Ugyan, nyilván magadtól is tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, ha rózsabokor nem is, de legalább egy fészek krumpli lesz belőle!...
      Nem ismertem a befőttes üveg dolgot, de ha kell, kipróbálom! Köszönöm a tippet.

      Törlés
  2. Névtelen30/1/17 08:11

    Szép és mélyen szimbolikus is. A rózsa remélem megered. Szurkolok Nektek:)
    /Levél menni fog, szeretném végre a héten elküldeni!/
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, kedves E., a szimbólumoktól mostanában nehezen tudok szabadulni... Jó lenne, ha kihajtana...

      Törlés
  3. ...gyakran félreértek leírtakat én is (ahogy engem is félrehallanak sokszor, ha többféléről írok egyidejűleg egy poszton belül))))

    Ezt a bejegyzésedet többször elolvastam , és minden alkalommal elszégyellem magam az első mondatodtól: lám, lám barátnődtől gyönyörű szál fehér rózsát kaptál ÚJÉVI LAPODÉRT CSERÉBE... és bár tudom, hogy nem írhatod le, mikkel viszonozta az 60 barátod, akinek lapot küldtél, mégis olyan fura érzésem van, valahányszor erre járok, hogy miért nem küldtem én is rózsát ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati, NEM VÁROK EL egyáltalán semmiféle viszonzást! Addig csinálom a lapjaimat, amíg örömöt találok benne, amig egészségi állapotom megengedi... Van, aki egy pár szóval, van, aki semmivel... Nem az a lényeg: szerintem egy gesztust a magunk örömére teszünk elsősorban (gondolom, te is), így semmi csalódás nem érhet, s ha viszonzást kapunk, az csakis "bonusz" lehet!

      Törlés
    2. félek, megbántalak,nem azt mondtam, hogy elvárod, hanem amikor kiemeltél EGY viszonzást, attól zavarban voltam,
      ez rólam szólt, és fontosnak éreztem elmondani, ismerve a postákat, pláne
      bocsánat

      Törlés
    3. NEM KELL FÉLNED attól, hogy megbántasz!...

      Törlés
    4. jaaaj, már alig vártam, hogy hírrel legyél, nem mertem rákérdezni, de nagyon türelmetlenül vártam a postásotokat:)))))köszönöm

      Törlés
    5. Jó sokáig jött a bélyegző szerint, de lényeg, hogy megjött! Nagyon szép!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...