Keresés ebben a blogban

2017. február 26., vasárnap

Vígasztaló kamélia



Rengeteg bimbó van rajta!
   Pár napig még február van. A hét elején kinyílott az első kamélia, mintha csak vígasztalni akart volna az elmúlt két hét viszontagságaiért.
    Bevallom, nehéz volt. 
  Van, aki azt is kitalálja, miért szenvedtem meg ráadásként a kazáncserét. Péntek d.u. 4-5 óra felé elmentek a mesterek és gyorsan nekiálltam a földszint és az első emelet felmosásának, felporszívózásának, hogy eltüntessem a sáros, poros lábnyomokat! Nem tudtam volna nyugodtan fellélegezni enélkül az utolsó erőfeszítés nélkül, de a kádba már alig bírtam bekászálódni, hogy letusoljak és a hajam is megmossam... Utána meg csak annyi erőm maradt, hogy leroskadjak a tévé esti programja elé... 
   Közben anya járt az eszemben: ő volt, aki végkimerülésig, de befejezte a munkáját, addig pihenni nem tudott. Én nem megyek egészen odáig...
   Nem sajnáltatni akarom magam, de görcsös stressz-állapotban éltem át a 13 napot. Itt úgy mondják: "faire le dos rond"  -  vagyis kitartaniösszehúzni magunkat, megvárni, míg elmúlik a vihar... Van, aki ennél nagyobb megpróbáltatásokat él át, s még hosszabb ideig. Nekem is volt benne részem életem folyamán, többször is. Úgy látszik, az évek múlásával egyre nehezebb alkalmazkodni.
   Hogy pozitív hangot adjak ennek a bejegyzésnek, nagyon jólesik a 20°-ra beállított meleg. Kinn feleannyi sincsen, borús, esős hét vár ránk. Egyetlen vágyam van: kiengedni végre a görcsös szorításból belül is, hogy nekifoghassak az írásnak. Péntekre kell elkészülnie.
   A téma: "Szabadság". Külső és belső. 

11 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. kitörlöm, mielőtt valaki félreérti ,
      inkább csak annyit írok:
      Örülök, hogy szerencsésen túlvagy ezen a nehéz időszakon:)

      Törlés
    3. Köszönöm, Kati.

      Furcsa módon meglehetősen szorongó érzést kelt ennyi kitörölt megjegyzés, főleg ha "félreérthetők" voltak!... :)

      Törlés
    4. bocsánat,
      sajnálom, nem volt ártó , csak elmeséltem, hogy én nem szeretek szorongva "túlleni", a végére várni ,sürgetve
      jobbnak érzem benne lenni, és kiinni az élményt,
      ennyi volt

      a Györgyiét nem értem, mert úgy emlékszem egy aranyos, kedves hsz volt

      ?

      Törlés
    5. Kati, talán egy kicsit meg kell magyaráznom a szorongás okait, mért nem tudtam úgy érezni , mint te ("jobbnak érzem benne lenni, és kiinni az élményt").. Gyűlölöm a hideget, megbénit (mióta az eszemet tudom). A naponta változo hírek (mi az oka, milyen alkatrész kell, reménykedni, azokra várni, majd kiderül, az se segít, eldönteni az 5600 € kifizetését - és azt, hogy honnan...) mindez 14°-ban a mostani labilis egészségi problémáim mellett, melyeket nem részletezek... Igyekeztem a kelleténél nem többet panaszkodni, de bevallom, nem sikerült.
      A megjegyzésed egyáltán nem veszem "ártónak".

      Törlés
  3. Már MÁRCIUS van! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...