Keresés ebben a blogban

2024. március 22., péntek

Amikor semmi nem történt tulajdonképpen, ami elmesélhető vagy amit említeni érdemes...

   Napok óta gyengült az állapotom, de gondoltam, majd csak elmúlik magától is, mint már annyiszor. Legtöbb ismerősöm azonnal orvoshoz szalad, még akkor is, ha semmi baja, csakhogy megerősítést nyerjen ebben. Két véglet vagyunk, semmi kétség. Legalább lesz, aki eltemessen.

    Időnként, ha makacsabbnak mutatkozik a kór, veszek a gyógyszertárban valami vény nélkül is kapható szert, de ha minden kötél szakad, rászánom magam, hogy orvoshoz forduljak. A tegnapi nap ilyen volt.

   Másnapra kértem időpontot, mert aznap olyan gyenge voltam, hogy alig tudtam a lépcsőn lemenni, s ráadásul ismét elzárták a vizet az utcánkban kora reggel, nem volt időm letusolni, hajat mosni, akár a múlt pénteken (amikor is elfelejtették visszakapcsolni, s csak többszörös reklamálásra kaptuk vissza!...) Minden lakó fáradt a szeptember eleje óta tartó gyakori kellemetlenségektől, melyeket többnyire 1-2 nappal előtte tudunk meg, feltéve ha jól átnéztük a postaládába csúsztatott reklám-csomagot, mert közé keveredve érkezik az illetékes szervek szórólapja a várható kellemetlen meglepetésekről... Előreláthatólag az év végéig eltart a huzavona.

    2-3 tavaszias nap után  -  napközben +18°-ra is felment!  -  újra borongós, hideg Húsvétra számíthatunk az előrejelzések szerint. 34-ik éve lakom itt, hozzászokhattam már... Persze, amikor fiatalabb, erőteljesebb az ember, jobban túlteszi magát az időjárás kellemetlenségein! Most minden külön erőfeszítésbe kerül.

   A Húsvétot nem is várom tulajdonképpen. A gyerekek egy elzászi útra készülnek, végre együtt a család egy hosszabb hétvégére, nagyon rájuk fér! Attól nem félek, hogy unatkozni fogok, mindig találok érdekes tennivalót, legfeljebb a társaság lesz ritkább, mert ismerőseim közül valószínűleg sokan el lesznek foglalva a családdal. Az unokáim pedig úgyis kinőtték már, hogy a kert bokrai között keressék az aranyló húsvéti tojásokat!...








10 megjegyzés:

  1. Tavaszi fáradtság? A vitamindús primőrök talán segítenek. Jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mick, gondolom, az is benne van, de ez az állapot az év bármely pontján elkaphat pár napra (letaglózó fáradtság, hőemelkedés s egyéb itt nem részletezhető tünet...), a dotoromtól se tudtam meg többet, hát kivárom, hogy elmúljon...

      Törlés
  2. Ki korán kel... oka talán a tavaszi fáradtság lehet. Gondolok rád.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márta, kedves vagy, de nem szezonhoz kötött... amely egyszerűbb lenne! Inkább a hosszantartó stresszhez - amit viszont kiküszöbölni nehéz...

      Törlés
  3. Névtelen22/3/24 08:17

    Drága Rózsa, remélem az orvosnál kaptál segítséget a javuláshoz. Gyógyulást! A tavasz meg csak-csak eljön végre.
    Milyen kislányok még a fotókon Lucie ésAlice 🥰. Röpül az idő.
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves E. amikor másnap elmentem az orvoshoz (immár hajat mosva, letusolva - ilyen mindennapinak látszó kis örömök is másként hatnak, ha meg vagyunk tőlük fosztva, mint annak idején Algériában vagy néha Isztambulban...) már felfelé tartottam a lejtőn... 2-3 napig szokott tartani ez a "letaglózó" állapot... De azalatt teljesen "hasznavehetetlen" vagyok...
      A képeken a lányok 3 és 6 évesek lehetnek... Most meg 15 és 18...

      Törlés
  4. Névtelen22/3/24 08:19

    Most látom, 3.47-kor írtad a bejegyzést. Én pont akkor néztem meg az órát, tényleg, (és elhatároztam, hogy el kell mennem mégiscsak az orvoshoz. )
    r.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, késő volt! Igyekszem majd hamarabb lefeküdni!
      Jól teszed, ha elmész az orvoshoz! Csak te tudhatod, mennyire fontos.

      Törlés
  5. Jó, hogy elmentél az orvoshoz. Ha nem tetted volna, most azt írnám, hogy menj el. Én sem sűrűn járok, de ha nagyon nem vagyok jól, akkor megyek. Jobbulást kívánok neked.
    Nagyon aranyosak a kislányok a képeken. Jó, hogy kerestettétek velük a tojásokat. Emlékszem számomra is milyen élmény volt.
    Most 20 fok van itt, vasárnapra mondanak lehűlést. Nem tudom milyen idő lesz húsvétkor, még nem néztem.
    Milyen későn írtad a bejegyzésed. Többet kellene aludnod. Talán a fáradtság sem tesz jót a szervezetednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kedves Éva, a végsőkig halogatom, de ha muszáj, muszáj. Köszönöm.
      A fáradtság biztos nem tesz jót. A gép előtt ülni viszont jót tesz, mintha csak beszélgetnék.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...