Keresés ebben a blogban

2015. október 29., csütörtök

Mindennapok (2)

Valence, 2011...
   Mindennapok. Borús, de enyhe az idő. Ezt kellene kihasználni a hátralékok törlesztésére. Azt mondják, kellemes, napos idő vár ránk a hét végére. Megvettem a cserép sárga krizantémot, amellyel kiballagok majd a temetőbe. Húsz perc séta a sírig.
    Vettem egy csomó tulipán-, jácint- és frézia-hagymát, el kell ültetnem azokat is még a héten. Nem a vele járó munka a probléma, hanem a helyhiány... Kevés a napos hely a kertben, még ha ki is süt néha. 
    Közérdekű témát kerestem, de miféle téma érdekelhetné az idetévedő olvasót egy eseménytelen életből? Hiszen velem többnyire már csak a fejemben zajlanak az események! Én akartam így. Ma is bekapcsolódhatnék sok elfoglaltságba, nyüzsöghetnék jobbra-balra, van is rá igény. Én húzódok vissza lassan sokmindentől.
   Hétfőn Muriel barátnőmnél volt az irodalmi est. Téma: Velence. Egyúttal megünnepeltük Denise hetvenedik születésnapját, jelen volt Jacques is, özvegy, a kilencvenediket tapossa, de még egyedül ellátja magát, süt, főz, bevásárol, autót vezet, akár Párizsba is elhúz időnként. Denise elég súlyos szembetegséggel küd, kétszer elvált, egyedül él. Kis kiadót alapított, verseket ír, a könyvszalonokat járja (mint kiadó), kulturális eseményeket szervez a 40 km-nyire levő Douai nevű városban. Energiája lankadatlan, minden próbát kiáll. Már nyolc alkalommal járt Velencében, erről tanúskodik a második kis könyv, mely verseit, lírai útleírásait tartalmazza. Tetszett a stílusa: minden ömlengéstől mentes, mégis emóciókat ébreszt és oszt meg, még azokkal is, akik sosem jártak Velencében.
   Beiratkoztam a helyi Múzeumbarátok Körébe is. Szép múzeumunk van, ahogy illik is Watteau, Carpeaux szülővárosához. A Rubens-teremben pl. a mester 8-10 monumentális festménye látható. Többek között tervbe vettek december végére egy párizsi látogatást a Marmottan-múzeum és a Fragonard-kiállítás megtekintésére. Nagyon csábító!
   Hát körülbelül eképpen zajlik életem lassú folyása. És mégis milyen gyorsan zsugorodik a szamárbőr!... 

4 megjegyzés:

  1. Jó terveid vannak! Mindjárt megkeresem az interneten Marmottant és a többieket. (A szamárbőrnek egy kis masszázst javaslok, bár a Balzac utcai kozmetikus nem valami ügyes..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet a mosolyért, amit tőled kaptam, kedves Klári!
      A Marmottan-múzeumban főleg impresszionista és posztimpresszionista festők képeiből álló gyűjtemény láthat (Hedy és Athur Hahnloser svájci gyűjtőké volt)

      Törlés
  2. Az, hogy fejben, vagy körülöttünk zajlik -e az élet, sokszor szinte mindegy. Szerintem legalábbis, mindkét világ fontos, érdekes és színes.
    Hát ... végigolvasva a barátaid aktív életét, azt hiszem, egyszer én is ilyet szeretnék. Most is ilyen, csak maradjon is meg :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt hiszem, így még az öregedés is elfogadhatóvá válik! Sokan még az egészségi problémáikon is túlteszik magukat, nem hagyják, hogy úrrá legyen rajtuk.
      Kívánom, hogy te is maradj ilyen aktív, érdeklődő és másokkal megosztó, kedves Superwoman!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...