Keresés ebben a blogban

2016. június 23., csütörtök

A Skorpió...

Mit is mond mindentudó kis könyvem?
Főleg női változatát fogom taglalni, mivel látogatóim nagy többsége nő, de a férfi  néhány speciális vonására is kitérek röviden. 
(Ne feledjük az aszcendens szerepét sem!) 
Az ún. "fatális nőt" róla mintázták. A hangja jellemző: kissé rekedt, torokból vagy egyenesen a zsigerekből jövő hang, amely növeli titokzatos vonzerejét. Egyszerre vonz és nyugtalanít, különös hatalommal bír, melyet gondosan ápol is. Néha nagyon szép, esetleg azon "csúnya" nők közé tartozik, akik rengeteg férfit ejtenek rabul, hajazva az üresfejű "szépségeket"...
Egészsége meglehetősen szívós, bajai a szexualitással kapcsolatosak (fájdalmas menses, gyulladások, hormonzavarok, sterilitás, vetélés). Gyerekei mellett valóságos anyafarkassá változik, keményen védelmezi őket az egész világ ellen. Szívós, még betegen is helytáll, bajai, betegségei főleg szorongó, önpusztító természetéből fakadnak, a psychoanalizis segíthet agresszivitása, szorongásai megértésében. Jót tesznek neki még az ún. alternatív orvoslások is.
Messze kerülje el azokat, akik "vampirizálhatjak" energiáját és teljesen kimerítik. Kerülje az ezoterikus kisérleteket is, az alkoholt, a drogokat, melyek szabadjára engedik démonjait. Agresszivitása önbüntető, önostorozó fázisokkal váltakozik. Mértéktelenségre hajlamos a gyengédségben, mások iránti gondoskodásban éppúgy, mint az agressivitásban.
Erős jellem, a langyosságot nem bírja, haragtartásban éppoly kitartó, mint a ragaszkodásban. Szinte maga sincs tudatában, mennyire rákényszeriti másokra az akaratát, minél szelídebben próbálja tenni, annál jobban engedelmeskednek neki, mintegy gyanítva a szelid hegyoldal alatt rejlő vulkán tüzét...
Szeret hódítani, s amikor szenvedélyesen őszinte, akkor is erőpróbát lehet sejteni mögötte. Nagyon éleslátó, okos, ítélete annyira pontos tud lenni, mintha a dolgok, főleg a szavak mögé látna, a hazugságot rögtön megérzi, sőt, mások rejtett szándékait is. 
Milyen foglalkozás való neki? Ő lenne az ideális kémnő: tud titkot tartani, bátor, nehezen kiismerhető. Szüksége van nagy célokra, nehézségekre, amikkel szembeszállhat. Minden kihívást elfogad.
Az orvosi szféra minden ága megfelel neki, úgy a kutatasi területek is (gyógyszerek, bekteriológia).Céljaiért megverekszik. Szépsége a filmezés felé is elvezetheti (Delon, Bacall etc.) de ha úgy érzi, kihasználják, a lázadás nem késik.
Hogyan szeret? Nem fél a férfiaktól, inkább azok tőle. Aki egyszer vele élt, minden nőt "halványnak", unalmasnak érez utána. Az élet azonban inkább "hullámvasútra" hasonlít vele, veszekedésekkel, látványos válságokkal... Ha azonban csodálatára méltó társra lel, kivételes élettárs válik belőle, senki és semmi el nem tántoríthatja. Teljesen az ő  szolgálatának szenteli magát, intuícióival segíti, elhárítja előle az akadályokat, s a férfi kétségtelenül neki köszönheti sikerét.  

A Scorpió férfiváltozata keményebb, ösztönösen kegyetlen tud lenni, megveti a gyengébbeket, mert nem érti, hogy reagálhat valaki másképpen, mint ő. Szeret manipulálni másokat, szinte tudtukon kívül. Ideális változatban a kígyóból sas lesz: rendkivüli energiája, kitartása, az abszolútum iránti vonzódása nagy dolgokra teszi képessé. Titokzatos, nehéz kiismerni. Szereti a kihívásokat és a végsőkig kitart.
A halál nagy igéző erővel vonzza. A nőben a tiszta "beavatót" keresi, s miután az behódolt, meg kell büntetnie érte a megvetésig... Stb, stb...

18 megjegyzés:

  1. :)))

    azon mosolygok, sok ilyet olvastam már, és hogy bár a felsorolt stílusjegyek a megfogalmazók személete szerint kissé eltérőek lehetnek, a fő vonulatot ránkillő(nek -akarjuk találni) meg, hogy vajh az ismert jegyeknek akarunk megfelelni, vagy tényleg sok ember vizsgálata alakította ki a jellemzést, és eleve ilyenek vagyunk?...mindig van amelyik passzol, és vannak, amik nagyon nem:)))
    egyébként az energiavámpírokban nem hiszek, abban hiszek, hogy megoldatlan problémák vannak, amikkel tudunk - vagy nem tudunk - mit kezdeni, és kimerülünk...de nagy tévedés az az elterjedt nézet, hogy mások tettei miatt lesz ilyen , vagy olyan a hangulatunk. Saját érzéseinkért nem vállaljuk a felelősséget, és könnyebb rá fogni, hogy energiavámpír a másik :)))(eszembe jut a vejem, aki rendszeresen dührohamokat kap, amikor "valaki" (bárki, aki nem a kedvére tsz)felhúzza (nem így mondja, hanem úgy hogy "felb...azagyam"

    ...na, jól elkalandoztam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sok elütést ejtek, beragadnak a billentyűim, bocsánat (sok f eleseges szóközt üt, nem látom mi ndet javíta ni, bocs)

      Törlés
    2. Kedves Kati, én is főleg afféle "társasjátéknak" tekintem a zodiac jellemrajzait! Mindenki azt vesz magához belőle, amit akar! Veszélyes is lenne, ha teljesen átadnánk magunkat az efféle hiedelmeknek és rabjaivá válnánk!

      Abban viszont nem értek egyet (ami engem illet), hogy mások nem lehetnek hatással a hangulatunkra... Ami pl. a Mérleg "megfelelni akarását" illeti, nagyon is függ a másik hangulatától, sajnos, és ebben nincs is egyedül.
      Érdemes megnézni az Aszcendens párosítását is.

      Törlés
    3. nem utasítom el szélsőségesen a mások hatását, nyilván együttérző beleérző képesség is fontos, lsd együtt sírunk-együtt nevetünk, én csupán az egyszerű "energiavámpír" m egbélyegzés ellen ágálok, meg az ellen, hogy nem nézve magunkba egyszerűen felbőszülünk a másik tette-véleménye miatt...arra próbáltam utalni, hogy saját hangulatunk megértése a fontosabb nem kitérni, a (lelki)munka elől és másra fogni, mást hibáztatni azért, ami a mi érzésünk, amit MI érzünk

      Törlés
    4. Természetesen nem jelenti azt, hogy ne nézzünk magunkba is és mindig másban keressük a hibát!
      Azt hiszem, az "energiavámpírt" itt arra érti, aki belőle töltekezik fel energából, majd otthagyja "romokban heverve"...

      Törlés
    5. igen azt nevezik energiavámpírnak, és arra mondtam , hogy az nincs

      Törlés
    6. Biztosíthatlak, Kati, hogy én pedig közelről ismertem ilyet...

      Törlés
    7. rám is könnyeden rám-sütik ezt a címkét, különösen akkor, ha nem egyezik a véleményünk valami lényegtelen dologban, és többet beszélek, mint amennyi a másiknak kényelmes lenne
      :)

      Törlés
    8. Pedig a könyvben az van, hogy inkább a Skorpiónak kell óvakodnia energiái vámpirizálásától!... :))

      Törlés
  2. Élvezem ezeket az asztrológiai kirándulásaidat. Nagyon jó a kis könyved.
    Próbáltam az általam ismert skorpió emberekkel egybevetni az elemzést. Nyilván nem lehet tökéletesen rápaszintani mindenkire. Mégis az alap vonások stimmelnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Györgyi, érthetően csak nagyon röviden foglalhattam össze a kb 15 oldalt, csupán fő vonalaiban.
      Ahogy Katinak is említettem, érdekes önmagunk és mások megismerésére kitalált társasjátéknak tekintem, és nem szeretnék rabjává lenni!

      Törlés
  3. Flóra, nem felejtem az ascendens szerepét sem, de mi van, ha épp az ascendense skorpió valaki(k)nek? )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, azt tartják a "tudósok", hogy az aszcendens árnyalja a vonásokat és befolyásolja az egészségi állapotot. Egyesek szerint életünk második felében átveheti a domináns szerepet...

      Törlés
    2. Na hiszen, nekem a Napom és az aszcendensem is Bika, dominál is rendesen most is, régen is. :)

      Törlés
    3. sokkal érdekesebb ez, mint első hallásra gondolnók, mert - bár játéknak mondjuk mégis -, elgondolkodtat: könnyebb lenne az emberek közti kommunikáció , ha a kabátja hajtókájára kiírná, SKORPIÓ VAGYOK (vagy más),? nem általánosítana? hisz mind egyedi személyiségek vagyunk, és a hétköznapi állapotaink, KORUNK, családi állapotunk, stb..., a környezeti hatások...de különösen a különböző szerepelvárások is árnyalják...

      bocs, csak kihallatszott a fejemből, elnézést

      Törlés
    4. Ági, jön nemsoká a Bika is! Egyelőre annyit, hogy a Skorpió vonzza... Kissé konok, amit eldöntött, attól nem visszakozik, még akkor sem, ha tudja, hogy tévedett... A természet vonzza. Stb, stb...

      Törlés
    5. Kati, persze, hogy csak játék, kár lenne előre beskatulyázni az embereket!

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...