Keresés ebben a blogban

2016. június 10., péntek

Milyen is a Mérleg?...

   
   Annyiszor utaltam már a Mérleg ilyen-olyan vonására, hogy ideje lenne megrajzolnom a portréját, jó és rossz tulajdonságaival együtt, ha röviden is. Vajon hányan ismernek majd magukra, esetleg környezetükben valakire?
   A könyvecskét, amelyből "tudományomat" merítettem, még sógornőmtől, Elisabeth-től kaptam ezelőtt több mint 40 évvel. A szerző Joëlle de Gravelaine. Most is tőle fogok idézni, pontosan úgy, ahogy leírta, még ha ezzel itt-ott nagyon is leleplezem magam!...
   A Mérleg lenne az egyensúly jegye, de inkább az egyensúlyra törekvésé, mint a kiegyensúlyozottságé. Az erőszak, a hangoskodás, veszekedés menekülésre készteti, ezért sokan nem tartják nagyon bátornak. Mások védelmében viszont meglepő bátorságot tud tanusítani, nagyobb kockázatra is képes.
   Testalkata nem valami robusztus, gyenge pontja a veséje, legjobban tenné, ha naponta 1-2 liter folyadékot is elfogyasztana, mert vesekőre hajlamos. Nagyobb erőfeszítést igénylő sportok nem neki valók, inkabb a tánc, mint a torna, még a férfiaknak is... Szereti a könnyű ételeket, salátákat, gyümölcsöt, zöldségféléket párolva, stb, leginkább rendszeres időpontokban. Mozgásra van szüksége, még ha séta formájában is... Ha rossz érzelmi viszonyok között él hosszabb ideig, egészségi állapota teljesen leromolhat.
   Ritkán fordul elő, hogy bántó szóra vetemedne, mert saját érzékenységét vetíti a másikra és ez visszatartja. Ettől viszont meglehetős függésbe kerül másokkal szemben, mert nagy szüksége van rá, hogy szeressék, hogy jó véleményt alkossanak róla. Mindenkit el akar bűvölni, a végtelenségig, mert az ellenségeskedés legkisebb formáját se tudja elviselni, s ezzel mintegy előre le akarja szerelni... Mindez enrgiája nagy részét felemészti, amit jobban fel tudna használni más területen. Az összes csillagjegy legjobb diplomatája, okos és leleményes, mindig méricskéli a pro és kontra viszonyát, a végtelenségig haboz, hogy ne kövessen el igazságtalanságot, s emiatt néha mániákusnak is tűnhet. Mindent és mindenkit meg akar érteni.
   Udvarias, elbűvölően  -  és őszintén!  -  kedves tud lenni, könnyen elbájol bárkit is. Sokszor éppen emiatt vetik szemére, hogy hajlamos bizonyos megalkuvásra, csak hogy tetsszen... Egyes Mérlegek a felszínesség, dilettantizmus felé hajlanak, csak hogy ne kelljen sorsdöntő lépésre szánni magukat (igen, nekem is mindig tortúra volt az ilyen döntés, sokszor megfutamodtam...).
   Szereti a szép dolgokat, művészi hajlamai, érzékenysége lehetővé teszi, hogy mélyen megértse mások művészi alkotásait és ezt árnyalt finomsággal vissza is adja. Ha zenész, akkor inkább előadó, mint szerző. Sok közöttük a jó táncos. Sokszor valamilyen művészeti ágban dolgozik: festő, lakberendező vagy divattervező, fodrász, esetleg régiség-kereskedő. A harmóniához, az esztétikához meglehetősen hibátlan az érzéke. 
   A művészi foglalkozásokon kívül kamatoztathatja könnyed kapcsolatteremtő készségét mint diplomata, impresszárió, esetleg mint bíró, tekintettel rendkívüli igazságérzetére.
   Hogyan szeret? Szentimentális, bár a döntés legtöbbször nem tőle származik: hagyja, hogy válasszanak helyette (egyszerre többet is "szerethet", amíg könnyed játékról van szó, amit imád!)... Mondhatni, a szerelembe magába szerelmes inkább, mint annak tárgyába. A házasságban hisz, sokmindenre képes, hogy sikerüljön, amíg csodálhatja férjét, akit szenvedélyesen szeret. Ugyanakkor elvárja a viszonzást, s a langyos együttélést nehezen viseli el. Ha egyszerű "bútordarabnak" érzi magát, nagyon szenved, de a válás gondolata elviselhetetlen számára ("mit szólnak?"...) Sok kompromisszumra képes a helyzet megoldása érdekében.
   Természetesen az aszcendens árnyalhatja a képet: az enyém "Bika"...

4 megjegyzés:

  1. Olvasva az írásodat szinte magam előtt láttalak. Valahogy ilyennek képzellek el , mint ez a leírás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy vonalakban hasonlít valóban! Még nagyon sokat lehetne hozzátenni.
      Köszönet, hogy benéztél, kedves Györgyi.

      Törlés
  2. tipikus Bogi
    ő is mérleg
    bocsi

    szépen összefoglaltad, ...írtak abban a könyvben a skorpiókról is ?:)))))))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...