Keresés ebben a blogban

2024. szeptember 7., szombat

Mindig közbe jön valami!

   Ez a szívből fakadó felkiáltás többször is rám talál napközben.

   Ha olvasok, hallok, látok valamit, esetleg krumplipucolás, kertészkedés közben eszembe jut valami, ami megérint, félreteszem későbbre, esetleg lejegyzem egy mondatban a "Zapbook" névre hallgató vastag spirál füzetbe egy telefonszám, egy érdekes idézet (magyarul vagy franciául), a sós "cake" receptje és Marc Bourlier nemsoká megnyíló párizsi kiállításának dátumai, valamint a Licorne (Egyszarvú, Unicornis stb)-ról szóló jövendőbeli terjedelmesebb tanulmányhoz begyűjtött pár jegyzet és még sok más közé. 

   A szemem, az agyam állandóan dolgozik készenlétben, nem csoda, ha időnként muszáj átkapcsolnom lassabbra, másra, haszontalanra, ami nem kíván koncentrációt. Ilyenkor - rádiózás közben - kirakok pár pasziánszot, főzőcskézek is, mert ahhoz még ragaszkodom, hogy normális időben egyek, hogy életemnek legyen bizonyos kerete. A teljes káoszt nehéz lenne elviselnem, éppúgy, mint a nagyon merev rendet. 

    Természetesen sokat vagyok egyedül, bár nem vagyok magányos. Tegnap este pl. egy társulati összejövetelen voltam, kb. 30-an lehettünk. Egy-két újabb taggal gyarapodtunk, úgy látszik, sokaknak hiányzik a támpontokat "kereső" (ezt a szót használom inkább, mint azt, hogy "nyújtó") együtt gondolkodás, véleménycsere. Tagjaink életkora a 26 és a 90 év között ingadozik, s közülük a "doyen" az egyik legdinamikusabb. Úgy látszik, a fejtörés efajta módja is segíti az agytekervények karbantartását! 



6 megjegyzés:

  1. Késő éjjel értem haza, már olvaslak is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet, kedves Márta, hogy beszóltál! Blogod már egy ideje árválkodott...

      Törlés
  2. De jó látni azt a sarkot, ahol dolgozol! Látok ott jobbra egy vastag spirál füzetet az lehet az a füzet, amelyről írtál. Jobb, mint cetlikre jegyzetelni. Kívánom, hogy minél több ötlet, gondolat jusson eszedbe, melyeket felhasználhatsz a most folyó munkádhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Éva, valóban kedvenc "sarkom"! Csak az a baj (de nem nagy baj), hogy nappal is égetni kell felette a villanyt, mert ez a nappali és a konyha közé szorult ebédlő kevés fényt kap. A spirál füzet valóban, ott van a "könyököm alatt" mondja a francia, azaz a "kezem ügyében" magyarul... Kétharmada már betelt... Azelőtt cetlikre írtam, de állandóan elkallódtak.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...