Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 31., szombat

Nyárvégi vigasságok

   Augusztus utolsó napja. Megvártam a negyedik bejegyzéssel. Nem mintha nem írhattam volna meg előbb  -  "írhatnékom" is van Borka szavaival, történik is ez-az  -  de sokszor kivárom az utolsó pillanatot... Ezen már nem is érdemes mélázni, hiszen úgysem tud tartósan megváltozni. Egész belső habitusomat kellene kicserélni, arra meg már késő. Ha egyáltalán lehetséges.

   Egy hosszabb lélegzetű dolog írásába kezdtem. Voltak már évekkel ezelőtti próbálkozásaim ebben az irányban, de mindannyiszor megtorpantam : nem ért be a vágy kifejezési formája. Még most se vagyok benne biztos, de az a bizonyos Balzac-i szamárbőr sürget. Nyári találkozásaim a múlttal szintén érleltek rajta. A tény, hogy franciául írom, egyszerre könnyít és nehezít rajta, de megbirkózni a nehézségekkel mindig izgalmas vállalkozás. 

   Sok meghívás (részemről is, számomra is) esett augusztus második felére, látszik, hogy sokan visszajöttek a nyaralásból. Fel is vettem 2-3 kg-t, pedig inkább le kellene belőlük adni, sokkal többet. Most enyhe, kellemes 25°-os napos idő van, bárcsak így maradna novemberig, futó éjszakai záporokkal. Kezdődne a vénasszonyok nyara, gyengéden, nagylelkűen, irgalmasan...

   Pár napja valaki elküldte horoszkópom elemzését. Soha nem találkoztunk (ismerős ismerőse), csak születésem dátumat és óráját tudja. Az elemzés eléggé találó. E "tudománnyal" szembeni racionális fenntartásaim ellenére felpezsdített, kicsit meglepett és jót tett a hangulatomnak! Ráadásul senkinek sem ártok vele. Még magamnak sem!




4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy hosszabb lélegzetű dolog írásába kezdtél. Remélem, hogy olvashatunk belőle legalább részleteket.
    Nekem most nincs írhatnékom, ez meg is látszik a blogomon. Remélem, az ősz megérkezésével visszatér az ihlet és a kedv. Egyelőre kínlódom a hőségtől is. Jó, hogy nálatok 25C körül van. Most hallottam, hogy hétvégére talán 30C alá megy a hőmérséklet. Ez már reményt ad.
    Jó nézegetni a képeket a találkozásaidról. Mindig alaposan megnézem őket: emberek, ruhák, terítés...Minden nagy gonddal és figyelemmel történik. Rád mikor esik a szervezés legközelebb?
    Szép, pihentető őszi napokat kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is remélem, kedves Éva, hogy a nyugodtabb, enyhébb időjárás meghozza neked is az ihletet! Fárasztó a nyár a forró időszakokkal. Az embernek mozdulni se nagyon van kedve. De annak nagyon örülök, hogy az idén viszonylag sokat utaztál M. meghitt társaságában!
      Szervezés pl ma is esik rám, de csak 1-2 órás kis gyűlés lesz egy októberi nagyobb ünnepség előkészítő részeként.

      Törlés
  2. Névtelen2/9/24 14:01

    Hát, bevallom, irígylem azt a 25 fokot. Már a lakásban sem tudjuk megőrizni, 26 körüli a benti "hűvös", hiába minden praktika a redőnyökkel, hajnali szellőztetéssel, nappali besötétítéssel. (éjjel nem merjük kitárni az ablakokat, csak bukóra hagyjuk kora reggelig.) . Imádom a nyarat és a meleget. De ez már túl sok nekem is.
    Kíváncsi vagyok, vajon emlék-regényt írsz-e, valami ilyesmire tippelek...Ihletet, kedvet kívánok Neked hozzá, biztos nagyon izgalmas és remek elfoglaltság lesz. 🤗
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elhiszem, kedves E., milyen fárasztó huzamosabb ideig, ha éjjel sem lehet kipihenni a meleget... S közben még intenzíven pakolni is kell!
      Kitaláltad a témát, mellyel bíbelődök, kb. azzal az árnyalattal, hogy nem lesz se lineáris, se összefüggő... De nem akarom előre kifecsegni, mint annyiszor, amikor előre eliszom a medvebőr árát...Elfoglaltságnak valóban izgalmas! Hogy lesz-e belőle valami? Ilyenkor mondom általában, hogy mégiscsak jobb, mint kocsmában tölteni az időt...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...