Keresés ebben a blogban

2012. március 9., péntek

Samuel Beckett (portré, 2001)


16 megjegyzés:

 1. De jó, gondolom saját munka!

  VálaszTörlés
 2. Igen, a T.R. én vagyok...

  VálaszTörlés
 3. engem már nem lep(sz) meg! de remek!!!!

  VálaszTörlés
 4. Szeretem az árnyékait. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a rajzot gyorsan csináltam (talán 10-15 perc), emlékszem; a kiállításunkon üldögélve általában rajzolni szoktam, hogy ne teljen ölbe tett kézzel az idő és megihletett a fényképe: markáns arc, szúrós tekintet a világító kék szemek ellenére s főleg a jó fotó kontrasztos lehetőségei. Mindig is szerettem, ha van benne valami erősebb kontraszt s nem puhány, agyondolgozott... (talán még iskoláskori Kohán-csodálatom maradványa...)

   Törlés
 5. "Gondolj, gondolj, gondolj!"
  Neki legalább eszébe jutott valami. Látszik a szemében.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem, ő tényleg pont olyan, mint az írásai...

   Törlés
 6. Most már tudom, hogy Flora = TR!:-)
  10-15 perc? Ilyenkor mindig elámulok, és nehezen térek magamhoz!:-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Éva, nagyban gyakorlat kérdése...

   Törlés
 7. nekem a fotón (lehet, hogy nem ugyanazt láttuk) keményebbnek, markánsabbnak tűnt, itt emberibb, kcsit lágyabb... de nagyon elmélyült ... és egyszerűen szimpatikus!:)(talán én egy fiatalabbkori fotóját jegyeztem meg)

  egyébként a gyorsaság mutatja az ihletettséget!sokan túlrajzolnak, túlirnak...(az sose a tehetség jele, inkább a tehetetlenségé) te nem tartozol közéjük!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, a legnehezebb valamit a jó pillanatban abbahagyni, nem "túldolgozni" s ez az írásra is ugyanúgy vonatkozik. Ez az ihlet ellensége. Ugyanakkor a gyorsaságból se legyen "összecsapás", pongyolaság, az "ihlet" elvakíthat... Nehéz egyensúly!

   Törlés
  2. pontosanigy! mint mindenben az aranyközép... csak az ihlet, meg a tehetség nem beszabályozható ennyire, felettünk áll(illetve affölött akinek van olyanja:)

   más: tényleg más lehetett a te fotód,az "enyém", a keményebb korábbi, söt, rövid hajú, keményebb... Úgy látszik Beckett is kicsit meglágyult, megszépült öregkorára(?), de meegmaradt az intellektuális ereje, szuggesztivitása nagyon is... s ez látszik a rajzodon...

   Törlés
  3. "sötét", rövid hajút akartam irni! bocs...

   Törlés
 8. Nagyon jól megfogtad a személyiségét. Hihetetlenül jó lett ez a kép! A tekintetében van valami olyan kisugárzás, amit a műveit olvasva megérez az ember.
  Hogy készítetted ezt a portrét?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves Györgyi. Mint Zé-nek válaszoltam, a kiállításunkon üldögélve (felváltva ügyelünk) szeretem az időt ilyesmivel elütni. Mindig is szerettem "kint" dolgozni, az emberek nem zavarnak, sőt... A műhelyek, szakkörök maradványa, melyek hangulata mindig inspirált! Radírt nem használok, a javítgatás lehetősége csökkenti a koncentrációt. Emiatt is készül el elég gyorsan: nem kell kényelmesen elhelyezkedni a lassúságban...

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...