Keresés ebben a blogban

2018. május 10., csütörtök

Az ihlettel meg nem áldott konyhatündér hétköznapjai


Ebédhez készülődés napernyő alatt.
A kép tegnap készült, ma már nem aktuális. Nem kell napernyő, a felhők vastag függönyt vontak a nap elé. Elővettem a zoknit, pulóvert is. 
Még jó, hogy a múlt héten feltöltöttem a raktárt napsütésből, talán bírja a készlet pár napig... A térdem úgyis pihenésre vágyik: nem nagyon szerette a fűnyírást, a gazirtást kézzel, hétrét görnyedve. Szerencsére nem valami terjedelmes a gazolnivaló...

Gyakran főzök előre: így nem kell a konyhai teendőnek robottá válnia, elég elővenni a napi adagot és megmelegíteni, esetleg a körítést variálni egy kicsit... Nekem a gondolata is pihentető!  
A képen "paupiette de veau" (ejtsd: pópiett dö vó)  -  vagyis vékony borjúszeletbe tekert fűszeres darálthús, kis szalonnával, spárgával átkötve, hogy bírja a főzést. Megfőztem hármat, fűszeres, hagymás, fokhagymás lében, együtt a sárgarépával, kis krumplival. Desszertnek joghurt, egy narancs és egy alma jár. 
Igy három napig nem fáj a fejem miatta, ma viszont a krumpli helyett rizs-quinoa lesz a körítés...

12 megjegyzés:

  1. nekem tetszik minden amit a fotón látok (az ételtől kedzve...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet, Aliz, nem telik sok időbe az elkészítés, az a lényeg, és ráadásul elég egyszerű, könnyű étel. A teraszon finom: kiviszem a rádiót is és közben meghallgatom a híreket...

      Törlés
  2. nekem is tetszik az egész, úgy ahogy van

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Klári, nincs sok előkészület, gyorsan megy a mosogatás is! Néha viszont egyetlen szó nélkül elmehet a nap ilyen békésen... (üresen?)

      Törlés
  3. Nagyon gusztusos látvány.
    Én is ugyanígy oldom meg az ebédet, 2-3 napra való mennyiséget készítek, nem kell állni minden délelőtt a tűzhely mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is osztod a "filozófiámat", Ági! Nem érzem magam annyira egyedül e téren...

      Törlés
  4. De jo ez a kep, olyan beket, nyugalmat araszto :) Nagyon tetszik, hogy az asztal es a szekek kulonbozo szinuek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet, Andrea, pár éve vettem őket, mindegyik más színű (a konyhában is, de ott asztal Gilbert nagyszüleitől örökölt száz éves "table de bistro", ami még a nagyapja café-jából való..).

      Törlés
    2. Megihletett a szep gondozott kerted ! Ma meg errefele szep az ido, nekialltam reggel en is. Tegnap meg borzalmas dzsungel volt (mondjuk annak is megvan a maga baja...), mostanra kezd kert-kinezete lenni.

      Törlés
    3. Andrea, az enyém olyan kicsi, hogy viszonylag könnyedén kelti a gondozottság illúzióját!
      Gondolom, a tiéd sokkal nagyobb!

      Törlés
    4. Nem hiszem :) Direkt ugy valasztottunk annak idejen, hogy legyen kert, de ne tul nagy. Legyen a gyerekeknek hova kimenni jatszani, tudjunk kitenni egy kis homokozot, egy hintat...de ne legyen vele tul sok munka. 400 m2-nel egy kicsit kisebb.

      Törlés
    5. Akkor az enyém ennek MAX. egynegyede... 😀😀😀

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...