Keresés ebben a blogban

2014. április 27., vasárnap

Tavaszi szelek...


   Végetér a tavaszi szünet az unokák számára ma este... Visszautaztak az előbb: együtt voltunk a múlt szombat óta. Nekem Alice jutott ismét: Lucie a másik nagyszülőket választotta, mert nálam nincs meg az a Disney-csatorna (lemondtam, lévén, hogy én nem nézegetem egyedül és őket is igyekszem ritkán ültetni a TV elé), amelyen egyik kedvenc rajzfilmje megy... Találkoztunk azért egyszer-kétszer a hét alatt. Az apjuk is eljött pár napra, míg a menyem a munkája miatt Svájcban töltött pár napot. Szombat este aztán összejött mindenki, a másik két nagyszülő is itt volt egy gaufres- és kártya-partira!
   Megvallom, jólesik az átmeneti nyugalom. Nagyon is átmeneti, hiszen a jövő héten össze kell állítanom a annak a 14-16 képnek a listáját, amelyeket Arras-ba kell vinnem május 1-e és 5-e között. Közben el kell készülnie az itt kiállítandó 4 rajznak is. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan nagyméretű átalakulások mennek végbe a konyhában, a tetőtől kezdve minden helyet változtat, ha igaz... Mindez a gázszámla csökkentésének reményében, nomeg "öreg napjaim" előkészítése fejében... Előre IRTÓZOM a felfordulástól!

27 megjegyzés:

  1. zajlik az élet sűrűn felétek, mondják, "úgy szép..."
    de azért jól fel kell kötni a felkötnivalókat, kemény munkásidők várnak rád, úgy látom

    sok sikert:))

    csodaszép ez a kislány

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin. Fel kell kötni, az igaz! Mégpedig matol kezdve...

      Törlés
  2. Mélyen együtt érzek veled. Hihetetlenül kemény időszak vár Rád. Azonban a jutlom miatt megéri. Szép és új lesz minden. Ráadásul meleget is könnyebb lesz megtartani.
    A kiállítás biztosan jó lesz.
    Ráadásul olyanokkal találkozol majd akik értékelik a munkádat és elismerik a tehetségedet. Remek feltöltődés lesz ez a munkák előtt. A siker megduplikálja az ember erejét. Kívánom, hogy így legyen!
    Eredményes szép napokban legyen részed!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Optimizmusod jólesik, kedves Györgyi. Szerettem volna néhány új képet is elkésziteni az Arras-i kiállításra, de a márciusi gondok, amlyek áprilisban még súlyosbodtak, nem hagytak békén... Fiamra is műtet vár (a kiállítás megnyitója napján, így csak később mehetek Parizsba), Richarda barátnőmet egy hét múlva műtik Lille-ben (elég súlyosan, bizonytalan jövővel...), mindez mostanában, a távolság is megvan, meg kell szervezni mindent. Az itteni kiállítás, ahova 4 új kép kell, május 27-én nyílik és 2 hétig tart. Közben valószínűleg az átalakítási munkálatok is elkezdődnek...

      Törlés
  3. Tevékeny vagy, persze, hogy fárasztó egy idő után A gyerek szép, jó, hogy a család jön és marad is egy kicsit, jó az is, hogy ki tudod fejezni magad nem csak szavakkal, hanem rajzzal is. Jó volt olvasni a napjaidról.
    Nagyméretű átalakítások? Jáááj! Az én fűtéskorszerűsítő programomra gondolok, ami az egész lakásban folyt, nem volt egy nyugis négyzetméterem heteken át. Ezen csak túl lenni jó.Erőt, és főleg sok-sok türelmet kívánok hozzá.Ez utóbbi fogyott el nálam, a fizikai fáradtságot ki tudtam pihenni, a lelki kicsúcsosodott egy majdnem kiborulásba.Aztán az is elmúlt...

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Éva, szeretnék túl lenni rajta, az igaz (azt sem tudom, hogy főzök majd napokig: tetőcsere, ablak- ajtócsere, WC, tusoló megalkotása - ennek következtében a bútorok is helyet változtatnak! S végül kis terasz a konyha elé... ) Most tárgyalok elég szorosan a mesterekkel az árajánlatok tekintetében: mennyi fér bele a nem korlátlan költségvetésembe...
      Készülök "öreg napjaimra" - ha lesznek!

      Törlés
    2. Ez tényleg sok! A terasz tetszik!

      Törlés
    3. Előtte lefényképezem majd emléknek a mai állapotokat...

      Törlés
    4. végre valaki a konyha elé szeretne teraszt, és nem a nappaliból, hurrá

      :)))tetszik:)

      Törlés
    5. Nálam a nappali egy nagyon forgalmas utcára néz... A konyha mag a kertre nyílik. Már alig várom!

      Törlés
  5. Tüneményes a kislány!!!!!!
    Hát....sok erőt kívánok neked!A muszáj nagy úr,a gázszámla csökkentése.Nem irigyellek.

    Kis terasz a konyha elé????? Azért megéri,az csodás lesz!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet Alice nevében is, kedves Mamka! Engem legalábbis elbűvöl sokszor, de néha kidőltem az állandó csacsogástól: évek óta csendben élek...
      A kis teraszhoz csak napsütés kell majd! Nagyon vágyom rá...

      Törlés
  6. Névtelen28/4/14 10:53

    Szegénykém, az átalakításhoz mérhetetlen mennyiségű türelmet kívánok. Hogy kibírd végig.:) De aztán, meglátod, olyan szép és jóóóó lesz minden:) Gondolj arra, ez csak pár nap/hét/hónap és vége. Az eddig leélt életünkhöz képest csupán egy villanás az egész.
    A főzést, a közben felmerülő dolgokat meg majd megoldod, vedd, ha tudod, lazábban.
    (Mi pl.3 hónapig konyha nélkül voltunk. A mikróban főztem, vagy a Balcsin, pici főzőfülkében előregyártottam, majd lefagyasztottam az ételeket, otthoni felhasználásig. Túléltük.Azért soha többet nem akarok ebédet főzni!:)))

    A kiállítás anyagainak, a rajzoknak összekészítése komoly és szép feladat, sok sikert hozzá! Kicsit szoros az idő, de ezt az "akadályt" biztos könnyebben veszed majd, mint a konyhai felfordulást....
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon is tetszik pozitív hozzáállásod, kedves E.! Magam is ezt tanácsolnám - másoknak... Remélem, inkább csak hetekről lesz majd szó! Főzni eddig se imádtam, majdcsak letudom valahogy.
      Igazad van, a rajzolás összehasonlíthatatlanul kellemesebb "akadály" lesz!

      Törlés
  7. Névtelen28/4/14 10:55

    Soha nem akarok ebédet főzni- a mikróban. Ez kimaradt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mikróban többnyire csak kifagyasztok vagy melegítek, esetleg halat sütök "gőzben"...

      Törlés
  8. Mindenkinek külön köszönöm az együttérző szavakat a tervezett felfordulást, a jókívánságokat a kiállításokat illetően! Ennyi pozitív energiahullám biztosan sokat segít majd!

    VálaszTörlés
  9. Ami azt illeti, zajlik nálad. Lesz mit kipihenni a gyönyörű kis erkélyeden szemben a virágoskerttel. (Holnap jön hozzánk a kőműves és a vízmester, kivetetjük a kádat, helyére zuhanyozót építenek, meg egy bidét, szintén az öregkor miatt. Csak az együttérzés miatt említem meg.)
    Kicsi babád milyen vigasztalóan mosolyog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, anyát is igyekeztem évekig meggyőzni, hogy cserélje zuhanyozóra a kádat... Mindig attól remegtem, hogy elesik vagy bennmarad, egyedül a házban.Meg is történt többször, bár a töréseket elkerülte, csodával határos módon. Én a földszinten kezdek berendezkedni, mert most még kiíirom a felfordulást! Talán...

      Törlés
  10. Miért ne bírnád ki! Lesz talán segítséged a nagyobb munkákhoz, utána az eltakarításhoz. Jaj, de jó, előre látom, milyen szép kis apartmanod lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy kibírom, Klári. Ennél nehezebb is volt már... Ami a segitséget illeti, lesz, ha megfizetem. A gyerekek felajánlották a falfestést, amit valószinűleg el is fogadok, mert nem nagyon merek most már létrára mászni: ha az ember egyedül él, nincs aki felszedje a földről...
      Én is a végeredményre koncentrálok!

      Törlés
  11. Létrára én se. Nálunk a teddihenger fogantyújába illeszkedő rúd helyettesíti a létrát. A padlón állva készül a mennyezet is, csupán a sarkok kiigazításához kell marokecset és létra. Gyorsabb, komfortosabb megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legutóbb, a függönnyök le- és felakasztásához a telefont letettem a létra mellé a padlóra: úgyis lent kell, ha kell... Meg kell jegyeznem, hogy legtöbb helyiségben 3m40-re van a plafon...

      Törlés
  12. Igen. Az azért rendes belmagasság, vagy ahogyan Pápán mondták: belvilág.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt északon viszonylag kevés a fény és ezért felfelé nyúlnak a házak...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...