Keresés ebben a blogban

2012. október 28., vasárnap

Kis szünet következik!

   Holnap hajnali 4-kor tervezzük az útrakelést a fiammal. Hetek óta az az érzésem, hogy megvadult ringlispilen ülök  -  a fiatalabb generáció is tudja még, remélem, mi is az említett  - körhinta!... Szeretnék leszállni, de nem akar megállni...
   Tegnap este megtörtént a szokásos havi irodalmi összejövetel, kb. 25-en szorongtunk, ezúttal nálam, a nappaliban. Előző éjjel 3 óra tájban végére jártam a 350 oldalas könyvnek, melynek szerzője is eljött feleségével Lille-ből és meghatottan hallgatta a felolvasásokat. Jómagam kb. egyórás interjú formájában adtam neki alkalmat a regény születésének ecsetelésére (egy i.sz. V. századi szingaléz király, I. Kassapa csodálatos palotájába visz bennünket, Ceylon  -  Lanka  -  szigetére). A palota maradványai ma is láthatók egy 200 m-es szikla tetején, bejárata pedig egy belőle kifaragott oroszlán száján keresztül vezet... A kalandos fordulatokon túl találkozunk a buddhizmus és a hinduizmus vetélkedésével, valamint a hatalom erkölcsi kérdéseivel is. A szerzőnek ez az ötödik regénye és számos antológiában is szerepelnek novellái. 
   Utána szokás szerint az asztal körül fogyasztottuk el a résztvevők által hozott enni-innivalókat (ezt itt úgy is hívják, hogy "auberge espagnole", vagyis: "spanyol fogadó", ahol csak azt eszik a vendég, amit magával hoz...) s a beszélgetések éjfél után fél egykor értek véget.
   Ma éjjel indulunk fiammal Magyarországra, de csak pár napot sikerült neki a munkából kiszakítania. Anya egészségi állapotáról érkező nyugtalanító hírek indokolják az 1650 km-es autózást egyfolytában... Sajnos, az időjárás sem jött segítségünkre. Sőt...
   Majd egyszer jelentkezem. Addig szeretettel gondolok mindenkire, aki figyelmével, barátságával megtisztel.

12 megjegyzés:

  1. A sikeres irodalmi összejöveteleteknek örülök.
    Jó utat, gondolok rátok,és minden jót!
    Most nem tudok mást írni...
    Várlak vissza!

    VálaszTörlés
  2. Jó utat kívánok, kíváncsian várjuk majd az újabb beszámolókat .-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Az út nem volt kellemes, az úticél is szorongató...

      Törlés
  3. Sajnálom, hogy aggodalmak miatt kell jönnötök és nem azért, hogy rácsodálkozzatok az őszi Magyarországra. De remélem mindent rendben találtok és újult erővel tudsz majd hozzáfogni a tenger teendődhöz! Minden jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm figyelmedet, Betti, sajnos, nem sok vígasztalót találtunk...

      Törlés
  4. Járjatok szerencsével, jobbulást a betegnek, napsütést az utazónak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Németországon át legtöbbször eső kísér bennünket, átmeneti jobbulás viszont történt... Köszönöm.

      Törlés
  5. Sok erőt kívánok az úthoz! Édesanyádnak jobbulást. Már vártam nagyon erről a könyvről a beszámolódat. Ha lesz egy kis időm elolvasom. Szeretem az egzotikus világokról szóló leírásokat.
    Nagyon vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Györgyi. François vezetett végig oda-vissza, nem szereti átadni... Csak benzinért álltunk meg.
      Az illető könyv egyelőre csak franciául olvasható...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...