Keresés ebben a blogban

2013. február 14., csütörtök

Virtuális felhők...

   Több, mint egy hetes távollét a blogvilágból... Egyesek szerint mentálhigiéniai szükségszerűség bizonyos távolság megteremtése önmagunk és a dolgaink között, hogy ne essünk az addikció, esetleg a kiapasztó megszokás hétköznapi csapdájába.
   Nem én határoztam úgy, hogy böjtölni fogok egy kicsit, bár az idő kedvezne neki. A múlt szerdán váratlanul Meudon-ba mentem, hogy Lucie-t elkísérjem a lábadozás végéig. Szombaton együtt jöttünk vissza. Fiam, szokása szerint megint nagy modernizálási manőverekbe fogott telefonom, internetem özönvíz előtti, de számomra megszokott területén... Így aztán arra ébredtem, hogy mindent abba a bizonyos megfoghatatlan "felhőbe" (cloud) költöztetett, amely végtelen mennyiségben tárolja a számítógépben rejlő dolgainkat!... Csakhogy ezzel minden megváltozott, a kezdőlaptól a levelesládáig minden megszokott támpont kámforrá vált... Nincs mit tenni, új beidegződésekre van szükség: vissza  semmi sem állítható, hangzott a verdikt.
   Szokásom szerint először mérgesen tiltakoztam: "hagyj meg engem a kőkorszaki formámban, jó lesz ez már nekem, legalább nem vesztegetem a drága időt arra, hogy mindent újra kisilabizáljak!" A reggeli nyomott hangulatban telt, de mivel egyikünk se szereti sokáig ápolni a rossz kedvét, tíz perc múlva kiderült az ég! Sőt, kis ülepedés után még örülök is, hogy alkalmazkodási képességem az újhoz ismét próbára tétetett: lelkem mélyén félek egy kicsit az öregedéssel járó megszokás langyos csapdájától, melybe olyan sokan beleesnek az én koromban, sőt, egyesek még hamarabb is! 

11 megjegyzés:

 1. Először is gyógyulást kívánok!
  Másodszor pedig le kell írnom, hogy ha M. belepiszkál a gépembe, akkor zsörtölődünk csak egymással. Helyesebben, akkor vágok le olyan, de olyan hiszit, hogy magam is szégyellem.Ez az igazság! Utána megbánom, de őt nem izgatja, teszi a "dolgát" akkor is.Szerinte az én érdekemben.:-) Alig várja, hogy folytathassa, és kimenjek a szobából.
  Kényelmi okokból nem szeretem ha variál rajta. Utána ő elmegy, én meg nem találok semmit.
  Ez még a jobb, de van úgy, hogy végleg összeomlik minden, kezdhető elölről a telepítés.
  A magam tudatlansága megy át hisztibe. Ha lenne tudásom helyrehozni vagy megtalálni, amit elveszettnek hiszek, akkor nyugodt lennék.
  Amúgy meg én sem szeretem a magamban,hogy ennyire félek a számtógépes új dolgoktól, minden változtatástól.
  Mégis mindig inkább a régit akarom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem, nagyjából egyezik a kép!
   Többnyire erőt veszek magamon...

   Törlés
 2. Utána én kezdem a békülést, mert szégyellem magam!:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk felváltva, de többnyire egyszerre történik a békülési kísérlet. Ebben hasonlítunk egymásra...

   Törlés
  2. M. nem kezdi a békülést, mert meg sem sértődik...:-) Én érzem úgy, hogy tenni kell valamit.

   Törlés
  3. Általában, kijön mindkettőnkből, aminek ki kell jönnie... Jobb is így. Utána igyekszünk elsímítani a nyomokat...

   Törlés
 3. Én pedig attól félek, amit az utóbbi 2-3 évben tapasztalok magamon: hogy már nem érdekelnek a számtech újdonságok, pedig azelőtt kifejezetten élveztem utánaolvasni, rájönni, megoldani. És mindig azon vívódok magamban, hogy érdemes-e erőltetnem, rákényszerítenem magam, vajon azzal késleltetem a szellemi öregedést? Nem tudom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a helyzet, hogy engem soha nem érdekelt a technikai oldala, sőt, egyenesen viszolyogtam tőle (nyilván nem volt igazam, de mindig is így volt...) Téged viszont csodáltalak érte, Ági!
   Az agyam én is járatom, leginkább csak azért, mert ez a fajta tevékenység érdekel legjobban (néha fut a takarítás, főzés...), s ha mellesleg lassítja az öregedést, annál jobb!

   Törlés
 4. Már visszament az iskolába hétfőn, egy hetes hiányzás után. Alice váltotta fel, kétoldali kötőhártyagyulladás miatt...

  VálaszTörlés
 5. milyen szép kifejezés: "elkísérem a lábadozás végéig"

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...