Keresés ebben a blogban

2012. május 9., szerda

Kék...

Ezt az eget (ha nem mondanám, talán nem is lehetne kitalálni!) még tavaly augusztusban fényképeztem le lelkes felindulásomban Velencében, érkezésünk napján. 18°-ban indultunk innen, több hetes felhős-esős nyárral mögöttünk. Kiéhezve a nap melengető sugaraira. Hát, lett is benne részünk a továbbiakban: a szegedi 44°-ra élénken emlékszem!
Itt, Észak-Franciaországban (a belga határ kevesebb, mint 10 km) most is van kinn vagy 16°... Március vége óta szinte állandóan borús, csepergő, szeles az idő. Jókedély-hormonjaink szintje a béka feneke alatt... Nagyon erős baráti szálakra és gazdag belső világra van szüksége annak, aki túlélésre pályázik!
Ne csodálkozzon kedves és virtuális baráti köröm, ha a jövő héten szünetel blogom. Rövid magyarországi kiruccanásunkat főként kedves nagynéném súlyos betegsége indokolja. Mindenképpen szeretném meglátogatni, az osztrák határhoz nem túl messze, egy éjszakai autózás után, mert az unokáim könnyebben viselik az utat alvás közben, nem beszélve a sofőrről! Az viszont igaz, hogy másnap cseppfolyós állapotba kerül mindenki és nem egészen 1 hét múlva kezdhetjük előlről...
Legalább a nap kisütne a jövő hétre!...

19 megjegyzés:

  1. De közel leszel akkor hozzám!:-)
    Most meleg van, nyári meleg, napsütés.
    Hétvégén erős hidegfront betörés várható, szél, eső, 14-16 fok.Utána viszont újra lassú melegedés!!! :-)
    Attól függ mit élveztek, hogy pontosan mikor lesztek itt. Nagynéninek minden jót kívánok!
    Én ezt az oldalt szoktam nézegetni tájékozódás céljából:

    http://www.idokep.hu/

    VálaszTörlés
  2. Veszprém és Vas megye határán... s még aznap irány az Alföld déli csücske...
    Köszönöm az időjárási előrejelzést! Megnézem az ajánlott helyen indulás előtt!

    VálaszTörlés
  3. Kívánok jó utat, jó időt kék éggel, napsütéssel. Várlak majd vissza.
    Veszprém és Vas megye határa nem is annyira közel...Viszont még aznap az Alföld déli csücske tényleg nagy út.

    VálaszTörlés
  4. Hát, minden viszonylagos... Amikor az ember mögött már egyfolytában - és egy éjszaka alatt - van 1200 km, az a megmaradó háromszázvalahány már szinte semmi!
    Nagyon kedves vagy, Éva, köszönöm, jólesik, ha az embert visszavárják!
    (Az idő itt ma is változatlan: borús, esős...)

    VálaszTörlés
  5. Volt egy film a Fortress Christopher Lambert játszotta a főszerepet. A filmben egy atomháború után a Föld légköre annyira szennyezett lett, hogy mesterségesen egy burokkal vonták be a bolygót. Megszűnt az égbolt. Mindig ugyanolyan kék volt. Eltűntek a felhők és a gyönyörű változatosság. Mindenki depressziós lett és az emberek kreativitása is elsorvadt. Ennyit jelent az amúgy megszokott kék ég. Azóta érdekes módon naponta többször megcsodálom az eget. Már nem veszem annyira természetesnek a létezését, hogy megengedjem magamnak azt a luxust, hogy unottan elmenjek a látvány szépsége mellett.
    Kívánom, hogy szép időtök egyen az utatok alatt! Vigyázz nagyon magadra! Ölellek szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz, hogy ha állandóan kék lenne, nem örülnék annyira neki, de feltehetően mégis jobban, mint az állandó szürkének!
      Köszönöm, kedves Györgyi! Lám, milyen jó, ha a hús-vér mellett az embernek van egy virtuális családja is!

      Törlés
  6. Jó utat, és sok kék eget kívánok nektek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Zé, nagyon jól esne, legalább 1 hét! Az úttól amúgy egyre jobban viszolygok...

      Törlés
  7. Az ég kékje engem is hetvenhétszer megihletett. Talán mert egy képkivágásnyi a végtelenből. Fotóim egyik legkedveltebb témája.
    Jaj, amikor elindulnak a mi franciáink, immár négy gyermek alszik, ahogyan tud az Espace-ban. Merő drukk vagyunk, csak épségben érkezzenek meg. Ezt kívánom Nektek is, a nagynénédnek pedig jobbulást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Mick, nagyon kedves vagy! Te is tudod, mi a "messzire szakadt" család...

      Törlés
  8. Rájöttem, hogy egy belőlem kifakadni akaró idézet pontosan hogy szól és honnan való. Az idézet: Bámulom az eget, kezed művét. S ahonnan való: 8. zsoltár 4.
    A kék éggel csakugyan nem lehet betelni.

    VálaszTörlés
  9. Itt, északon, sajnos ritkán van ebben a látványban részünk...

    VálaszTörlés
  10. Mondják, hogy mifelénk (Bp) meg évi 270 front váltja egymást. A feléről lemondanék szívesen. Holnap jön a legközelebb: 15 fokkal lejjebb száll a hőmérséklet.
    Mit tegyünk? Így van kitalálva.

    VálaszTörlés
  11. 15°-al lejjebb? Akkor legalább "itthon" érezzük magunkat, nem lesz hősokk...

    VálaszTörlés
  12. Sokszor eszembe jutsz. Most jöttem ide éppen az időjárásos oldalról, ahol megnéztem, hogy milyen idő van Szeged környékén. Éppen esik, pedig napsütést akarok nektek.

    VálaszTörlés
  13. Jövök mindig, de úgy látszik nem vagy számítógép közelben. Jó is így neked talán, és egyébként is más élményeket gyűjts! Majd remélem mesélsz az élményeidről, ha hazaérsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves tőled, Éva, hogy gondolatban elkísérsz... Köszönöm. Sok behozni való van... kicsit nehéz szívvel, két szék között (a földön?...)

      Törlés
  14. Vártalak, és voltál már nálam is a blogban. Tudom, sok a behozni valód, majd talán lesz időd mesélni is.Biztos lesz, csak most más dolgod van, vagy egyáltalán visszazökkenni az utazás után a "feladat". Az sem semmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a "visszazökkenés"... Idővel talán egyre nehezebb ide-oda zökkenni...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...